• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ЧефоС - специалист
stivemaster написа:
Ами ето и сметката :
За да е с кръчмаря обаче ще добавя че сравняваме несравними стойности.

1. Класическа схема - отвътре навън - шпакловка - 4 лв.,мазилка - 12лв., тухли ( в момента дъмпингова цена 0.60лв) (разликата в цената е заради чупливост и добавяне на вдойки и единички за затваряне на отворите) - 23лв.,[лепило за изолацията + 5см. (стандартно) ЕПС + мрежа +шпакловка + мазилка] - Като система защото изолацията се договаря отделно - мин. 30лв. Какво се получава - 70 лв./м2 - клас енергоегективност В
2.Схема с термоблок за заместване на зидарията в класически проект !!! - шпакловка 2.5лв., гипскартон + полиуретаново лепило - 3 лв., система за оставащ кофраж 52 лв/м2 .,полистиролбетон или пенобетон - 25 см. - 22.5 лв., система от ЕПС .,[мрежа +шпакловка + мазилка - 12лв] или стойност - 92 лв./м2 но клас енергоефективност А+
Изводите оставям за вас.

При моя начин на строеж рекапитулацията е следната:
1. Термопанел с дебелина 50 мм - максимум 35 лв/кв.м.
2. Метална конструкция - 6 лв/кв. м. Сметнато, като се раздели общата сума за металите на общата плош на стените. И това при цена на металите около 3 лв/кв.м. от преди 2 години
3. 150 мм вата - 10 лв/кв.м.
4. Гипскартон на конструкция от носещи профили - максимум 10 лв/кв.м.
5. Шпакловка - 2,5 лв/кв.м.

Крайна цена - 63,50 лв/кв.м.

Колега stivemaster, кажи ми кой клас на енергоефективност е моята сграда, при положение, че цялата стена с дебелина 200 мм е изпълнена САМО с изолационни материали.
stenmark - специалист
Чефо съжелявам обаче трябва да вметна някой поправки.Цената за щпакловка е само за труд ,другото няма как да докараш конструкция с картон за 10лв/кв.
gvladkov - специалист
А,аз искам да вкараш в цената и хамалогията и заваряването на металната конструкция.
Къщата ще си я правя почти изцяло сам,и за това съм се спрял на Крео системата.Баща ми има стройтелна фирма и ми е сметнал колко ще ми струва двата етажа зидария,колони,плочи,куфражи и цената ми е в пъти по ефтино като е смятал по-последните нормативни норми.Другата седмица ми излизат проектите от общината и напролет започвам с пълна пара,ще отворя нова тема и ще има снимков материал.Сега сме на тема татуировки в момента и чакаме пролетта на полусъединител за да започнем обекта(не че не сме завършили нулата де ама то в наше село нема хеликоптери). :lol: :supz:
stivemaster - майстор
Апелирам към всички , нека сравняваме само сравними неща, и да използваме само реални цифри.
1.Колега gvladkov таз цена 38 лв. много ниска бе направо прокризисна да не повярваш.
2.Бетона ти на м2 е 138 л. и струва "поне във Варна" около 16лв.
3.Арматурата ти ако проектанта ти е отговорен човек е 4.5-6 кг/м2 - тоест около 10 лв.
така че .....

Относно сравнението на колегата ЧефоС - сравняваш несравними неща колега. Твоята конструкция е по енергоефективна но няма нищо общо със обсъжданата технология.Въпреки всичко :
1.Ние не сме наивници и знаем че цената на стандартните панели първо качество 50 мм скрит монтаж започва от 40 лв./м2и тази цена която си дал мога да ти я намеря но за второ качество или български - мерсии от такива.
2.Цената от 6 лв . е абсурдна за кострукция особено ако забелязваш давам цена материали и труд на м2 така че под 15лв/м2 не е сериозна.
3 Не си добавил пароизолация а тя е задължителна защото с този панел кондензната зона е във ватата , ако бях на теб щях да ползвам панел 100 мм. и по тънка вата.

Така че смятайте пак и докладвайте.
gvladkov - специалист
Човека каза че хващам последния влак и ако му платя до две седмици цената остава 38 лв./м2 защото нямат работа през зимата.Аз затова сега купувам някои материали защото падат цените в стройтелството в зимния период.Който има пари и място за складиране сега купува,според мен се спестяват 10-15 % които може да се вложат в етап непредвидени разходи.С ранната покупка на термоблокчетата спестих 2400 лв.
ЧефоС - специалист
stivemaster написа:
Относно сравнението на колегата ЧефоС - сравняваш несравними неща колега. Твоята конструкция е по енергоефективна но няма нищо общо със обсъжданата технология.Въпреки всичко :
1.Ние не сме наивници и знаем че цената на стандартните панели първо качество 50 мм скрит монтаж започва от 40 лв./м2и тази цена която си дал мога да ти я намеря но за второ качество или български - мерсии от такива.
2.Цената от 6 лв . е абсурдна за кострукция особено ако забелязваш давам цена материали и труд на м2 така че под 15лв/м2 не е сериозна.
3 Не си добавил пароизолация а тя е задължителна защото с този панел кондензната зона е във ватата , ако бях на теб щях да ползвам панел 100 мм. и по тънка вата.

Така че смятайте пак и докладвайте.
Колега tivemaster, имаш официална покана от мен за посещение на моя строеж. Не знам как ще стане, но едва тогава можеш да си толкова категоричен. Моите панели са гръцки/поне така ми каза доставчика/. Второ качества такива панели са по 21 лв/кв.м. Без ДДС.
За конструкцията - моите сметки са само за материали. Възможно е вече да не са актуални при тая криза.
Здравейте, Г-н gvladkov.

Попаднах на вашата тема за строежа със система Крио и лицето Стефан Голев.
Аз съм от Варна и се занимавам с транспорт.
И т.к. Г-н Голев внасяше стириопора от Полша и пропусна да ми плати два транспорта за скромната сума от 8000 лв. и после изчезна от Варна,ще бъда благодарен на Вас или на накой друг от четящите във форума за актуална информация къде се подвизава в момента г-н Голев.
Можете да ми пишете на E-mail :keranovtransport@abv.bg ,skype :keranovtransport или да се обадите на телефон 0878 232801

С уважение : :prayer:
Красимир Керанов
gvladkov - специалист
Аз,никога не съм се чувал и виждал с този Голев,Но ще разпитам за някакъв телефон евентуално!
stivemaster - майстор
Аз предупредих за този човек ама....
barborino - специалист
Здравейте!
Имам построена и напълно завършена къща с оставащ кофраж. Мойта система е Amvik канадска. Мога да дам пълна и точна информация за това как се държи в студ и пек. Ползвам я вече 4год.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15

Тема "Нагледно къща от изолиращ оставащ кофраж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: