Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
styb - специалист
Точно в Стряма АВВ направиха голяма логистична база и наистина имат производство на табла но всичко заминава за Европа , предпазители в България не се произвеждат - внасят се най много от Германия.

Ники274 теб пак не мога да те разбера - какво значи другите производители на Шнайдер Електрик - може би имаш предвид другите страни в които има заводи на тази фирма
Ники274 - специалист
Е най-накрая го схвана :lol:
Едва ли толкова сложно съм го написал,а и говорех само за шнайдер електрик.

Пп Нямам голям опит с АВВ,но е ставало на въпрос с колеги и понеже са имали вземане даване и с двата модела,предпочитат шнайдер пред АВВ.
styb - специалист
Да разбрахме се най после. Е някои предпочтат Мерцедес , други БМВ нормално е - нали знаеш че всеки има право да има или да няма вкус :)
Trendo - помощник
За да не отварям нова тема само за това, искам да попитам, след като ел. техника ми свърза апартаментното табло ми остана да си взема още един АП (за контактите в спалнята и на терасата), понеже не го бях предвидил. Варианта ми е или да го монтирам сам или да чакам майстора да дойде да го монтира (което не се знае кога ще стане). Питанката ми е дали има значение в каква посока преминава тока през АП-то за да знам как точно да свържа. Благодаря за помоща предварително!
fikata - майстор
Посоката на тока е отгоре надолу.Горната клема е вход,долната е изход.Ще го видиш на монтираните вече в таблото АП-та.
darken_nz - специалист
По принцип няма значение как ще е свързан, но трябва падналия палец да съответства на изключено и затова се гледа фазата да си е на входа на АП, а захранващия проводник на консуматора на изхода ипи пък както си е монтиран да мине отдолу фазата, а отгоре примерно да подаде на на другите АП, или на консуматор, но в никакъв случай да не се обръща автомата.
8180 - майстор
Пичове,
Противоположни са Ви съветите - кое горе, кое долу!
Вижте ги оправете - сигурно е случайна грешка.
fikata - майстор
8180 написа:
Пичове,
Противоположни са Ви съветите - кое горе, кое долу!
Вижте ги оправете - сигурно е случайна грешка.
Изображение
Така харесва ли ти ? :)
Като застанеш срещу прекъсвача и му четеш надписите нормално/не от челна стойка/ горната клема е вход /захранване/, а долната е изход/към консуматора/
Токът няма да спре да тече ако се разменят проводниците, но не е правилно...
styb - специалист
Най добре виж токозахранващия гребен дали е горе или долу - това е захранването. По принцип наистина се слага от горната страна , но знаеш ли... най добре виж как ти го е направил тоя майстор :lol:
Trendo - помощник
Благодаря за инфото ще погледна и мисля че ще се справя :)

Тема "Проглем с автоматичен предпазител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: