При горелките на Ерато е така, би трябвало и при Фероли да е така - при по-малка степен намалява и горивото, т.е.намалява времето за работа на шнека. За да си напълно убеден направи проба - изкарай маркуча от горелката и го сложи в една кофа и засечи колко пелети ще се съберат за 10 минути на пълна мощност и на половин мощност. За да не угасне горелката през това време може да и подаваш ръчно гориво

Днес за пореден път ми пренастроиха горелката Feroli, пак беше блокирала с любимата грешка A01.
Казаха, че май намало достатъен проток на въздух. мазето е 80м2, и долепен гараж 36м2, като гаража е с гаражни врати от тип летящо крило.
Гаражните врати хич не са уплътнени и 2 х 2.3 широки, 2.20 високи. Трябва ли да правя допълнителен отвор за въздух и  с какви р-ри?

Последната весия е че комина нямал тяга - иноксова тръба ф160 с височина 7м.
 Последната весия е че комина нямал тяга - иноксова тръба ф160 с височина 7м. 
 . За целта ми пробиха комина за да вкарат сонда. От там измериха тяга на комина, изгорели газове, температура, КПД на котела, загуби. Всички тези параметри с принтер(има към комплекта) се разпечатаха за инфо да си го имам. Та донастройха горелката(регулираха клапата на въздуха). Установи се че температурата в комина е по голяма от необходимата и ме посъветваха да си го изчистя. Но проблема с целите и неизгорели пелети остава, Казах им го, ама и те неможаха да разберат от какво е това. Прикачам снимка на неизгорелите пелети и резултатите от газанализатора(лентата беше на привършване, та има едни червени ленти).
 . За целта ми пробиха комина за да вкарат сонда. От там измериха тяга на комина, изгорели газове, температура, КПД на котела, загуби. Всички тези параметри с принтер(има към комплекта) се разпечатаха за инфо да си го имам. Та донастройха горелката(регулираха клапата на въздуха). Установи се че температурата в комина е по голяма от необходимата и ме посъветваха да си го изчистя. Но проблема с целите и неизгорели пелети остава, Казах им го, ама и те неможаха да разберат от какво е това. Прикачам снимка на неизгорелите пелети и резултатите от газанализатора(лентата беше на привършване, та има едни червени ленти). 
 .gif)
 .Насков не е споменавал за този проблем при фероли -пък и не изглежда нормално.
 .Насков не е споменавал за този проблем при фероли -пък и не изглежда нормално.