• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Не намерих категори4ен отговор -та затова питам.
ArturDent - Почти Безобиден
Няколко поста по-надолу има отговор.
До като расте активно - косиш. Може малко по-високо от обикновенно, ако те е страх. Сега ще ти расте доста по-бавно от лятото, но пък ще косиш доста по-рядко.
Зависи и от тревата и от температурите.... от региона....
Не очаквай отговор от типа на 14 ноември косиш за последен път, а на 6 март започваш отново.

Е ако пандне снега - спираш :-D
Благодаря-трвата е наоколо 40 дни и ве4е я косих 2 пъти но от тия дъждове расте доста добре та сигурно ще я косна още 1-2 пъти.Между другото-къртиците ги разкарах с димки от весници натопени в разтвор от амониева селитра.Топиш-сушиш и навиваш на масури.Дими доста здраво.
crez - майстор
ivan66 написа:
димки от весници натопени в разтвор от амониева селитра.Топиш-сушиш и навиваш на масури.Дими доста здраво.
Това си е чиста бойна димка,така се правят с още някой добавки в р/ра. Не е препоръчително вдишването на дима. :lol:
kocetoo - специалист
Препоръчва се да се коси, така че да се отнема до 1/3 от височината.
cecovili - напреднал
Остави тревата преди зимата да е поне 5 - 6 см. и я натори с комплексен тор / NPK / 30 -40 кг. за декар. Виж повече за поддръжка на тревен чим на http://ecodesign.bg/2009/03/poddrajka-na-treven-chim/
Градинар - специалист
Дали, ако остави човек по-висока тревата през зимата в основата на топло и заветно място няма да се прикрият някои гадинки. /фунги спонги/ :partyman: И когато дойде пролетта и ми се обадят да ме попитат, какви са тия мъхове и лишеи в тревата им... аз какво да отговоря?

Какъв клас тревен килим искате? Ако е просто зеленя полянка, както и да постъпите все е добре:-) Пък ако и помогнете с малко калий ...
reevil - специалист
Допустимо ли е да се коси сега, защото тревата ми пак порасна и сега е към 10-12см,
Косих я уж за последно края на ноември на 6см, сега се е удвоила - толкова дълга и лятото не я оставям.
Притеснява ме да не се навъдят мъхове и гъби, че и без друго има тук таме мъхове, а и почвата не се дренира хубаво и си е предразположена. Поне дъждовни червеи има довста, копат яко и помагат за разрохването и аерирането :)
Та ще и навреди ли ако я стригна на 6см, уж не се задават големи застудявания?
Градинар - специалист
Да, теоретично зимата също може да се коси веднъж месечно, ама...

Какво може да и навредите? Най-много, ако е кално да я заплескате.
Заточете ножа! Тревата няма да е много тургурна. С гребло за листа може да поизправяте тревата, която сте оклепали.
  • 1
  • 2

Тема "До кога се коси тревата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: