• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всички имаме коли, нали ?
dj_marti79 - специалист
Здравейте. Незнам дали това е правилното място за тази тема, ако не е Моля Модераторите да я преместят. Идеята ми е следната: :idea:
Пускам тази тема със заглавие - "Алтернативни горива, двигатели, енергийни източници и начини за придвижване. Тоест, всичко различно от дизел, бензин, и газ.
Бих искал в тази тема да бъдат поместени всички теми и предложения за алтернативно придвижване, като се започне от съществуващите:
-"Олио вместо дизел"
-"Направих си сам ел. трабант"
-"Електровелосипед"
и се продължи с някои предложения от мен като:
-"Слънчев електромобил"
-"Парен автомобил"
-"задвижване със сгъстен въздух"
Също тази тема може да обедини темите за алтернативните източници на енергия и начините за съхранението и.
-ветрогенератори
-хидрогенератори
-биореактори и др.

Какво ще кажете? :?:
zimel - специалист
Аз също се "запалих" по алтернативните горива и в близко бъдеще ще започна да правя експерименти за разлагането на водата , на водород и кислород.
Има доста информация в сайта за фрии енерджи- mazeto.net
Имах идея да си направим клуб на ентосиастите, където можем да се обединим и всеки да помага с каквото може , защото на всеки поотделно ще му бъде много трудно и много скъпо.
НА ПРАКТИКА ,идеята се оказва трудно осъществима поради трудното битие на всички (оскъдни финанси и свободно време).
Иначе , все си мисля , че :
Ако се обединим всеки със своята специалност- стругари, фрезисти, заварчици, енергетици, електрончици... и т.н., ще е по-лесно отколкото всеки да се оправя сам.
Съжалявам ако съм оспамил темата на автора, ама мисля ,че има много общо с нея.
dj_marti79 - специалист
Съединението прави силата.
Аз съм ЗА.
dj_marti79 - специалист
Какво се е случило с този форум?
...май никой не се интересува от алтернативни горива :cry:
masterrichi - специалист
dj_marti79 написа:
Какво се е случило с този форум?
...май никой не се интересува от алтернативни горива :cry:
Има измислени отдавна но изобретателите им мистериозно изчезват,петролните магнати няма да им позволят да съсипят бизнесът им.
ArturDent - Почти Безобиден
Бъдещето е на ядреното гориво. Производителя ти слага кило и сто, караш цял живот, че и за внуците ще има.
Няма нужда от зареждане.
:-D
torbalan - Дървен философ
:)
дааааааам, да
в ядреното гориво е бъдещето :)
dj_marti79 - специалист
Само дето никой не се замисля какво ще правим с отработеното ядрено гориво? Но, тъй като темата е за алтернативните горива, ще обсъдим и този вид транспорт. Като начало:
u-235 или u-239 и откъде ще го вземем?
ArturDent - Почти Безобиден
Шо трябва за залагаме на ядрения разпад ?
Мисли си за ядрен синтез - отделя се повече енергия.
Вземаме водород и правим от него, да речем хелий - да си пълним балоните по купони.
Като отпадъчен продукт - енергия в огромно количество.
8180 - майстор
Изненадааа - хелият вече го забраниха, май. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Алтернативни горива, двигатели, енергийни източници и начини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: