• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
JoroM - напреднал
Пич аз съм напред с два проектора + допълнително още 2 френелови лещи, 10 и 15 инчов монитор и 1000W металхалоген лампа. Скоро ще има реални резултати.
Ами успех, само не знам как ще охлаждаш матрицата от тоя 1000 ватов халоген! :?

Пробвай от настройките на видеокартата. При някои видеокарти това е възможно, но зависи и от използвания драйвер.
Вкьщи сьм с два компютьра, единия е с видеокарта GF6600, другия с GF3Ti200, с общо взето актуални драивери, но и на двата не открих вьзможност за свиване на образа от драивера.
Ако сложа видеокарта на АТИ, дали ще има тази вьзможност?
Я колегите с видеокарти АТИ, да кажат, имат ли вьзможност за свиване на образа с техните видеокарти. Знам 4е по принцип АТИ-тата имат по-добьр TV-out и вьзможност за пове4е настроики, но не знам дали това се отнася и за монитора, и по-специално за свиването на образа?
Някой купувал ли е тази лампа 400w и достатачна ли е за гледане на лектор? Мисля, че става. :?:
JoroM написа:
Предполагам 4е ако се свали филтьра образ ще бьде по-добьр, оба4е губя гаранцията на монитора 3-6м за втората употреба, естествено като му изте4е гаранцията наи-вероятно ще сваля филтьра, но ме интересува мога ли да го ползвам пьлноценно няколко месеца, без да му свалям филтьра???
Отварял си монитора и все още имаш гаранция?
JoroM - напреднал
Ами тои няма стикер, които да се скьса!
А дали ще ми признаят гаранцията, не знам, но ако монитора полу4и повреда не по вина на проектора (от прегряване например) сьс сигурност ще го сглобя и ще го занеса в сервиза, и изобщо няма да ми е сьвестно!!! А да се повреди заради отварянето, вероятността е доста малка, понеже доста години се занимавам сьс всякаква електроника (вкл. и ремонт), и знам какво правя!
JoroM - напреднал
Такаа, ве4е имам два преработени проектора. :-D
Единия е с матрица Самсунг, другия е с матрица ЛГ. И двете матрици са Кореиски, и са произведени 2003-2004г, но матрицата на ЛГ има по-наситено 4ерно. Според мен не е необходимо да се сваля фолиото от матрицата, особено от ЛГ-то, тя е по-прозра4на от матрицата на Самсунг. И двете са с време на реакция 25мс което НЕ е никакьв проблем за гледане на филм.

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/40/9750_209.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1/43_134.JPG

Проектора с обемния монтаж е с матрица ЛГ, а проектора сьс целия заден панел е с матрица Самсунг. Охлаждането е леко временен вариант, предстои закрепване на вентилатор4етата за постоянно.
stoi - помощник
снимай образа да видим ! :?:
JoroM - напреднал
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/3/565_381.JPG

Това са образите от двата проектора, директно на стената. В ляво е с матрица ЛГ, вдясно - с матрица Самсунг. Диагонала е 1,3м. Трябва да се има предвид, 4е при диагонал на екрана 2,5м например поради някаква особеност на проекторите ЛЕКТОР, образа е доста по-фокусиран, отколкото в слу4ая. Наблизо, Лектор-ите не фокусират добре, трябва им по-голямо разстояние! Поради липса на място, направих пробната прожекция на близко разстояние. Освен това поради конструкцията им, прожектирания образ вибрира леко, което се отразява на остротата на изображението, имам идея как да стабилизирам образа, но всяко нещо по реда си. Освен това, трябва да се осигури успоредност м/у лещата и матрицата, защото при мен, и двата нямат такава, а това се отразява отрицателно на фокусирането вьв по-отдале4ената 4аст.
Вьпреки 4е не сьм си играл сьс дребните неща за доизкусуряване които споменах, сьм доволен от резултата.
bobtosh - специалист
аз бях поставил в предишен пост в темата питането защо има заобляне на ъглите на картината и може ли да се избегне? навсякъде такива реализации са със заоблени краища?? :?

иначе Браво!
stoi - помощник
може би защото френеловите лещи в края нещо им има...

Аз днес ще си взема матрицата и да видим какво ще направя с 1000W-та лампа...... пожар най-много :lol:
JoroM - напреднал
Наи-вероятно ще прегрееш матрицата, и може да и изгориш пиксели в центьра! Аз не слу4аино сьм сложил по 4 вентилатор4ета на проектор, за едната броика щях да прецакам матрицата Самсунг(пьрвата), защото вьпреки 4е го обдухваше достать4но мощен според мен стаен вентилатор от 20 см....в средата се появи петно, което много бьрзо запо4на да се разширява кьм периферията. Лектора беше на пьлна мощност(650 Вата) Петното, естествено се отрази на образа, и аз веднага изклю4их Лектор-а, като охлаждането продьлжи да работи, след няколко минути пуснах проектора, и за моя радост петното беше из4езнало без последици.
И на двете матрици, производителя им дава макс. работна температура 50 градуса!
Правих много комбинации, с разли4но като мощност и дебит вентилатор4ета, докато наи-накрая достигна температура от долната страна(която се загрява пове4е) около 40гр. И това е на по-слабата степен на светене на Лектора(предполагам около 450-500 Вата), на пьлна мощност(650 Вата) сега ве4е сьм под 50 гр. А преди на по-слабата степен вдигаше до 48-49 гр.(меря ги с мултицет сьс термо-сонда).
От работата ми досега по този проект, сьм убеден 4е мощност по-голяма от 500-600 Вата, не е необходима, просто си нямам представа как ще охлаждаш матрицата от 1000 Вата халоген, и в какви граници ще дьржиш температурата! Защото прегряваики матрицата, или дьржеики я в грани4ни стоиности ( около 50 гр.) и ськращаваш живота.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: