• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ELEMENTAL - специалист
Palawnik написа:
Няма такова устройство при което конструктора да не си е оставил поне 10-20% запас :razz:
Ако ми говориш за елементи и устройства произведени преди 20 години-да те имат запас, ама не и сегашните(дори и да не са китайско производство).
Давам конкретен пример-испански трансформатор 60 вата-при натоварване 20 вата се нагрява до над 90 градуса(искам да отбележа, че при 105 градуса емайллаковата изолация на бобинажните проводници се разрушава).Магнитопровода на същия е с размерите на магнитопровод за 18 ватов дросел(сечение 4 кв.см.)( защо ли се чудя, че грее :lol: :lol: :lol: ?), а да не говорим, че намотките са от проводник 2-3 пъти по-тънък от колкото трябва!
Български трансформатор 20 годишен(производство на завода в София) със същата мощност, при 20 вата почти не нагрява,магнитопровода е близо 10 кв.см, а намотъчния проводник е даже с запас от поне едно 30 процента :!:
благодаря на всички , който стаха съпричасни с проблема ми.

Аз май го измислих-ще сложа на единия траф 2 лунички по 35 вата, а на другия 2 лунички по 35 и една от 20 вата.

Ако пак греша нещо моля някой да ме поправи :)
wernis - специалист
Здравейте .
И аз имам едно питане .Всъщност и при мен проблема е сходен. Имам 7 лунички в едно помещение, които мисля да са по 35 Вт. Как бихте ме посъветвали да ги вържа. Да взема два трафа 150 Вт за 4х35Вт крушки и един на 105 Вт за 3х35 Вт.
Или пък двата да са с мошност 150 Вт?
Незнам в такива случаи не ли по добре да се вземе един траф с по голяма мощност който да захранва тези 7 лунички?
Втория въпрос ми е как да се вържат ако са два електронни трафа? Предполагам трябва да е паралелно,така ли е?
ELEMENTAL - специалист
Ето най-удачният вариант:
www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=29763
(р.s.-и не си, и помисляй да вържеш вторичните намотки на 2-та трафа в паралел!!!)
itev - специалист
ELEMENTAL не мога да отворя този линк.
Явно е доста дърт, съдейки по датата когато е постнат :lol:

Ще слагам 6 лунички х 20 вата, свързани паралелно към 2 трафа х 105 вата. Т.е. по 3 лунички на траф.
Питането ме и как да вържа двата трафа към 220в?
Благодаря предварително на взелите отношение!
fox_vt - майстор
Паралелно как иначе аз съм със два по 105 обикновенни трафа и храня 8*20в лунички.Двата трафа паралелно на 220в а луничките два кабела от трафа влизат във няколко замостени лустърклеми за да имаш място за всички кабели.
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на лунички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: