• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Emerald - модератор
masteradmin написа:
Сега се сещам че на пловдивския панаир имаше фирма която предлагаше такива подове, но май ми се сториха доста скъпи щом не съм взел визитка. Не помня само полимерни ли бяха или от епоксидна смола. Но помня че имаше няколко дебелини и от там се определяше цената.
А и от канцерогенна точка знеш ли като се нагреее през лятото дали няма да излъчва нещо ?
Да, добро уточнение. Има доста видове наливни подове според материали и подложки, и както споменах някои са вредни и не се препоръчват за дома. Към тях често се цитират епоксидните (те мисля са и доста по-евтини). Но полимерен под (със сертификат за безвредност естествено) не е вреден. Аз не съм технически подкована по видовете, но който се интересува може да си направи маркетинг за видовете.

По руски сайтове се споменават цени от 18 до 50 евро за квадрат.
skarlet_x - специалист
Става въпрос за саморазливни подови настилки. Цената зависи от много неща: площ и най- вече къде ще се експлоатира пода. Колко ще бъде натоварен.И много други фактори.Ако някой прояви интерес мога да помогна с координати на една фирма.
Matchless - специалист
Profi Stroi написа:
Matchless написа:
На изложението Трите ключа имаше няколко фирми които ги предлагат.
Това не е наливен под
Това е декоративен дизайнерски под
А Емералд е права за това какво е и как изглежда :)
Точно такова изпълнение само, че изпълнено с наливен под видях на изложението. За по голям ефект под наливния прозрачен под има пясък и разни украси. Имаше и непрозрачни оцветени подове, направени фигури с цветове. Нещо подобно като това на снимката беше под на душ кабина.
Emerald - модератор
svetlana06 написа:
Ето инфо за саморазливни подове. Това е най-доброто.
http://www.sika.bg/e130/e154/e175/index_bul.html
http://www.sika.bg/e820/e830/Univers_po ... oor261.pdf
Тук става въпрос за епоксидни подове, което не е за препоръчване в дома. :? Мисля че се диференцират саморазливни и наливни подове.
skarlet_x - специалист
Няма разлика!
Не съм съгласна, че това са "вредни подове" при положение че сега се налагат драстично в предприятията от ВХП.
The_FAN - специалист
Много гладък ми се вижда...
да няма много клиенти в травматологията после :lol:
skarlet_x - специалист
Има и грапави индустриални подове и релефни. Много зависи от това къде ще се полагат в смисъл какъв тип дейност е се извършва в помещенията. Ако в производството има наличие на мокри процеси пода е грапав. Ако са само сухи дейности пода е гладък. За дома се предлагат декоративни решения.
babati - специалист
На мен ми трябва такъв под, лошото е че ми трябва за около 2-3 квадрата. Съвет към кой мога да се обърна?

Благодаря.
sasooooooooo - "специалист"
Ако ти трябва саморазливен под - взимай маламашка 6-10мм, дълбокопроникващ грунд, една торба на Боро примерно и действай!
  • 1
  • 2

Тема "Наливен под?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: