Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
peter_m - специалист
Развали ми се врътката за регулиране на звука на буфера на 5.1-то. Нещо е направено много фалшиво с прекалено сложен елемент (не знам как се казва точно). Регулира звука едновременно на всички говорители. Сега работят само 2, като се разклати (или натисне) врътката включва и другите, иначе само бучат. Отделно като е намалено докрай колоните продължават да се чуват слабо.
Изпращам снимки за да се види какво е. Направено е неразглобяемо (или ако се разглоби няма да може да се събере, а и едва ли ще може да се поправи). Отзад има и закрепено моторче, което върти при използване на дистанционото. Има доста крачета отдолу на платката.
Системата е Genius (доста скъп модел, не някоя ефтиния, не ми се хвърля). Нямам си представа има ли сервиз на марката някъде в България. Както и въпросната джаджа не е някаква китайска измислица. Според вас може ли да се намери подобно нещо из магазините за електроника.

Прикачен файл

DSC04166.jpg
2
DSC04166.jpg (44.1 KиБ) Видяна 1215 пъти

Прикачен файл

DSC04163.jpg
1
DSC04163.jpg (31.06 KиБ) Видяна 1215 пъти
moimoimoi - майстор
ми това си е 6 канален потенциометър 50 килоома,явно на световно известната марка soundwell :lol: , а щом прекъсват каналите явно има прекъсване на пистите вътре
може да се опиташ да ги почистиш с спирт ама проблема едва ли да оправи за дълго време
или да го напръскаш с контактен спрей wd40
абе требе си ново
пп;как да не е китайска измислица, след като на моторчето пише-made in china

Тема "Къде да намеря регулатор за звука на субуфер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: