Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Chefo77 - майстор
Да де - за същите къщи ставаше дума. Показаха една готова и една, която се строи, но строяха още доста.
jekasus - майстор
Тука ,освен бетонни клетки с тухли-четворки и 5см изолация(не повече) с жълто-оранжева минералка се приема на нож.Изображение
Без малко да забравя и за тежките цигли.
bencho_rb - специалист
Answers: 1
jekasus написа:
Тука ,освен бетонни клетки с тухли-четворки и 5см изолация(не повече) с жълто-оранжева минералка се приема на нож.Изображение
Без малко да забравя и за тежките цигли.
евала а аз си мислех че само аз съм на същото мнение значи и на други им прави впечетлени отвратиталната нова архитектура
torbalan - Дървен философ
моята позиция е, че за строеж трябва да се използват инертни (дето трудно се разграждат) материали, който са евтини и имат необходимите свойства...

да направиш къща от автомобилни гуми пълнейки ги с пръст и пясък ми звучи логично...
катко се сложи необходимата носеща конструкция от железобетон, дърво, метални греди или каквото прецени конструктора...
като се сложи от вътре гипсокартон, от вън сайдинг (или друга фасадна облицовка)

ми то ще си стане съвсем прилично...

а гумите - докато се разградят - сигурно три поколения ще отраснат в тази къща...
Chefo77 - майстор
Въпросът не е само като се разградят какво ще стане, а докато се разграждат какво ще става вътре в къщата...
Във филмчето нямаше желязобетон, няма носеща конструкция, няма дърво (или поне не съм забелязал).
torbalan - Дървен философ
не съм гледал филмчето...
ако е на един етаж, ако сеизмичната активност е малка - няма драма с конструкцията...

а за това какво ще стане докато се разграждат гумите - нека химиците се изкажат :)

така или иначе тез гуми се търкалят по пътищата в далеч по-тежки условия ;)
Chefo77 - майстор
Те се търкалят, но емисиите отиват във въздуха, не в къщата ти :wink:
евала за идеята! одеве попаднах и аз , ровейки из нета на това :

http://www.touchtheearthranch.com/Rhome.htm

и това :

http://www.makingthishome.com/2009/05/2 ... ouse-tour/

Дано да бъдат полезни на автора .
Замислила съм и аз много такива неща, само да намеря подходящата зема.
complast - специалист
Значи става дума за Тексас.Като къщите са вкопани 1 метър с цел икономия на енергия за отопление и охлаждане.Тия дето си правят
тези къщи си мислят,че спасяват света от екологична катастрофа.На мен лично идеята ми се вижда глупава.
jekasus - майстор
complast написа:
че спасяват света от екологична катастрофа.На мен лично идеята ми се вижда глупава.
Как-то и нацвъкани перки на нос Калиакра(за които си плащаме допълнително в сметките за тока) и разделно събиране на боклука(за което май пак плащаме :? )

Тема "Къща от автомобилни гуми - мнения, предимства и недостатъци." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: