Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kuger - майстор
И това доживях,с регулатор за колекторна машина да се регулира асинхронна.С това чудо регулираш напрежението.И пак следва казаното от мен по-горе.Дано поне едното от двете издържи.
gkaraivanov - специалист
Мислиш ли?????Колко часа живот им даваш???
Дай ми акъл какво да го правя!
kuger - майстор
Време колкото е решил Господ!Търси си колекторен двигател,но да не е от прахосмукачка, че са много висовооборотни,тогава си използвай купения регулатор /подходящ е но мисля,че му е нужен радиатор/ и нямаш проблеми.
gkaraivanov - специалист
За сега мисля да покарам така и да изгори едното от двете така или иначе не ми е нужно,а пак ако намеря евтин колекторен двигател може и да го сменя!
Thank you за съвета и все се надявам да грешиш :)
kuger - майстор
Щеше да е хубаво да греша но законите не са измислени от мен. Дано устройството работи дълго.
Johny - майстор
gkaraivanov написа:
За сега мисля да покарам така и да изгори едното от двете така или иначе не ми е нужно,а пак ако намеря евтин колекторен двигател може и да го сменя!
Thank you за съвета и все се надявам да грешиш :)
За съжаление съм длъжен да се съглася с колегата kuger. Регулирането на оборотите на двигател с ротор на късо по този начин не е най-правилният, но както казваш - колкото издържи. :wink:
gkaraivanov - специалист
Да наистина дано издържи повече затова харесвам този сайт мнения от а -да я така се отсява правилното човек се учи от грешките си както сега АЗ СИ ЗНАМ ХАВАТА НА ЕЛЕКТРОМОТОРА!
БЛАГОДАРЯ!
anton_ss - специалист
Казах 25г.пренавивам елдвигатели. Ненадежно е регулирането с електроника на асинхронни машини. В домашни условия е трудно.В промишленоста се прави с инвертори и софтстартери.Понякога сме преизчислявали с формули полюси,бобини,навивки изобщо цялостна промяна в навиването на мотора,за промяна на оборотите...Друг вариянт е с редукторче това предлагаме като вариянт в случаи като твоя.
gkaraivanov - специалист
Какво точно редукторче дай ми повече информация моля!
Или адрес :!:
valentino76bs - майстор
реши ли си проблемите с оборотите ако не си пиши ......

Тема "ИМА ЛИ ТАКОВА СВЪРВАНЕ!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: