ra4o написа:Да, и възвратен може да се каже, важното е, че разбираш за какво става дума. На теб ти трябва най-малката помпа, да кажем 25/2 или 25/4. За помпените групи-ако ти дам една оригинална и една менте сам ще се оринтираш в обстановката. Китайците все още си пишат каквото пожелаят.naskov написа:Oт снимките ми изглежда, че помпените им групи са реплики на Вило. Понеже съм слагал такава, знам, че нямат обратен клапан- най-важната част от системата.Т.е. - възвратен клапан ли? Аз помпената група мога и друга да я купя, стига някой да ме ориентира каква трябва да ми е помпата, че да върти топлоносителя в системата, като панела ще е на 10 м. над нея.
А защо да са реплики помпените групи? На помпата си пише марката.
ra4o написа: Аз помпената група мога и друга да я купя, стига някой да ме ориентира каква трябва да ми е помпата, че да върти топлоносителя в системата, като панела ще е на 10 м. над нея.Че какво ти пречи да я сложиш при панела както съм направил аз. Виж снимките.Нямаш никакъв воден напор който да те притеснява. Другото което избягваш е шума от нея. Колкото и да е безшумна пак дразни.
А защо да са реплики помпените групи? На помпата си пише марката.
До миналото лято бях с помпа от пералня Перла. И най-малката ще ти свърши работа. Топлоносителя не трябва да се движи с голяма скорост.