Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
ArturDent - Почти Безобиден
Когато влезеш в един дом, спазваш правилата.
Не може да кажеш на домакините "Е...л съм ви в г...за, а сега ми сервирайте салатата".ю

П.П. Аз и колегите се опитахме да бъдем възможно най-толерантни към теб.
krushoyadeca - помощник
Вие директно нападнахте един новобранец във форумите, който просто искаше малко информация и си взе бележка в началото, след което останалото бе заяждане а не толерантност от ваша страна но това си е вашо право. Не очаквах такова отношение тъй като следя отдавна форума.
НО поне разбрах че мога да използвам форума за проверка на текст на български език за правописни грешки
mladkal - майстор
А след като го следиш от "толкова време" явно не си съобразил и не си проявил наблюдателност да отбележиш, че ние тук сме фенове на КИРИЛИЦАТА, ПРАВОПИСА (до колкото го владеем). Отделно това винаги помагаме на хора, които спазват правилата и не вървят с рогата напред.

ДА го караме сега по същество! Виждаме,че умееш и кирилица да ползваш.
vlad0 - специалист
Все пак темата е интересна. Въпросната сол, за която говори колегата я има и при мен, изби от единичните тухли, с които зидахме шайбите. Един познат ми обясни че това било нормално за нови тухли и е достатъчно да се измие преди мазане, но ако избие върху мазилката ще е доста неприятно. Нека някой с повече опит да даде акъл.
velsi - Почетен майстор
Виждал съм такива побелели тухли и съм почти сигурен, че причината е влага. Би ли пояснил къде се намира въпросната "солена" стена, за да се опитаме да намерим причината за проблема? В смисъл първи етаж ли е, мокри ли се при дъжд, изложението какво е.... ей такива неща.
krushoyadeca - помощник
Със сигурност проблема е в материала от който са направени тухлите, тъй като при стена с тухли от различен производител избиване на сол имаме само при единия тип, т.е не са виновни външните условия.
GEORGI5959 - специалист
Това не е сол, няма от къде да дойде. Някакъв окис е но не мога да го обясня сега, че ми бяга. Образува се във вид на скреж при съхнене на мокрите тухли. Така се получава и под бетонната плоча, ако се мокри повече време преди да се покрие. Аз съм имал същия проблем. Измита се с метлата, а ако остане по тухлите може леко да се напръска пак с метлата с вода и всичко изчезва. Никакъв проблем не е да се измаже дори и без да се почисти, топи се с нахвърлянето на разтвора и не избива след изсъхване.
Johny - майстор
Това определено не е сол, но няма значение. На вилата имам една тераса, под която имам резервуар с вода - 6м3. През този сезон по средата на терасата върху мозайката редовно избива въпросната "сол". Само че на мене не ми пречи и просто я измитам с метлата. Смятам че е от влагата и от студа. През лятото не се появява.
mladkal - майстор
Защо си мисля, че тези помещения и стени на които се образува въпросната " СОЛ" са все и единствено измазани с вароциментова замазка. И аз четейки темата се сещам за една такава стена в работилницата си. ма щото ми е работилница и не ми пречи... Лятото, когато поизсъхне и всичко се намести по местата си изчезва и смитам остатъците... Не съм търсил причината, защото ще задълбая да хидроизолация на ЖСКто, а не ми се иска!
piron45 - майстор
От къде да се вземе сол на една тухлена стена. Не вярвам някой да я слага нито в състава на тухлите нито във вароциментовия разтвор. Мисля че по скоро самия разтвор е бил по богат на вар и сега от евентуална влага тази вар избива навън и карбонизира. Така че тази Сол е по скоро калциев карбонат. Не би трябвало да застрашава с нищо стената освен с неприятната визия.

Тема "Сол върху тухли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: