• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Pablo - специалист
Мерси на всички! Купих си едно устроиство (Envi на Current Cost).
За моите нужди се оказа перфектно.Покрива всички изисквания + безжично отчитане, връзка с компютър и 7г. архив със статистика за консумацията.

Комплектовах го с два датчика , така че имам отделно отчитане и на двете зони, без да се налага да смятам разлика.
В момента с и играя със свързването му с Google Power Meter.
vvk79 - специалист
я дай линк към това чудо и повечко разяснения за връзката с компа
това ли е http://www.currentcost.com/product-cc128.html
Ей това устройство много ме изкефи. Искам да разбера дали работи добре, колко струва и има ли вариант за трифазно отчитане. За тока виждам че е с токов трансформатор ама напрежението как го лови? Най вероятно го умножава по 220 без да го мери.
Последна промяна от vvk79 на ср яну 19, 2011 9:49 am, променено общо 2 пъти.
mirk - майстор
Супер, много удобно и практично. Каква му е цената, жалко наистина че няма и трифазен вариант че съм с трифазно захранване.
stefan_gb - специалист
bgtok написа:
http://www.asci.bg/bg/CC128-Envi.html
А цената каква ли е ?
vk - специалист
Интересно устройства- има към него нещо като амперклещи

Прикачен файл

cost_en.PNG
Pablo - специалист
Покрай ремонта, още нямам време да си поиграя. Оставил съм го да събира данни. Като намеря време ще го пробвам с Google power meter и ще дам резултатите.

На въпроса за напрежението - колегата , от който го купих каза, че смята фиксирано на 230 .Т.е не очаквам 100% съвпадение с този на електрото. На мен ми трябва да си разделим сметката с горния етаж и два/три лева разлика не са ми проблем .

Връзката с ПЦ - две опции - кабел или "бридж" към интернет.
Аз си купих бриджа , но май скоро ще ходя пак и за кабелче, щото искам да си напиша софтуер за локално ползване.

Друго интересно е , че има 9 канала и може сондите допълнително да се купуват .т.е. може и няколко уреда да се следят индивидуално.

За да не решите , че съм рекламен агент , ще кажа и какво не ме кефи :

1. скъпичка джаджа
2. мери само ток
3. не е с локализиран дисплей и избора е между символ за лири или за евра
4. Приемникът (дисплеят) не е автономен и изисква да е включен непрекъснато с адаптер в контакт.
5.Не открих опция да го настря от дата до дата за месечно отчитане и без компютър е по-трудно ако искаш да засечеш със електромера на електроразпределителното.
mirk - майстор
Шарена китайска джаджа показваща някви работи горе-долу там някъде. :lol:
Просто е невероятно, решили са по трудното измерване, а най лесното са го оставили на база. Не си струва парите.
Pablo - специалист
Да, съгласен съм, че една сонда за напрежение е технологично по-лесна за изпълнение , но иска галванично свързване.

Пазарът на тея джажи е доста развит в страни, където напрежението е в стандарт. Тук го ползвам на инсталация, където колебанията са приемливи ( блок във София). Но да кажем на вилата, като бучна мултицета - понякога падаме до 170 V - един боб не мога да си сваря :).
  • 1
  • 2

Тема "Търся си електромер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: