• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
noemis - напреднал
Здравейте.
Искам да попитам за максималната и минималната мощност.
Имам котле De Dietrich WHE 2.24 FF. Четох в това ръководство http://dar-climat.ru/otoplen2/pdf/300011801.pdf,
че при максимална мощност трябда да работи на 11.2 мбар, а при минимална на 1.3(на 36 страница)
Когато идваха техниците от Ruvex(при тях е гаранционно) го измериха 12.0 и 1.5. И казаха, че било нормално.
Това ми е въпроса нормални ли са тези стойности.

Иначе отоплявам 3-стаен апартамент ново строителство. Стая 10м2 - радитор 10 глидера, стая 13м2- радиатор 10 глидера, Хол + кухня 17м2 + 6м2 - радиатор 15 глидера.
Радиаторите са Global Mix H500 с термоглави. Имам и лира с 20 тръби(не знам как е правилно)
Изчетох темата и до колкото смятам са ми малки радиаторите ;(
Какво може да се направи?
LazarGanev - "Велик майстор"
Наляганията са добре, трябва да добавиш поне 15-20 ребра
noemis - напреднал
Мерси за отговора, но как ги сметна, че трябва да добавя между 15 и 20.
Аз смятах по стаи 23 за хола+кухнята, 13 за 13м2 стая и 10 за 10м2 стая.
Но големия проблем е, че сега тъкмо свърших с ремонтите. А ако трябва да добавям глидери ще трябва да къртя стената да отидат тръбите по настрани ;(
Не съм казал между 15 и 20, а най-малко 15-20, което означава, че може и повече :) . Става и без къртене.
noemis - напреднал
Как става без къртене? Това е една снимка преди ремонта - Изображение
По-лесно е да добавяш ребра от страната на изхода на радиатора, но натози от снимката там е невъзможно, затова ще добавяш от страната на входа. Добавяш си ребрата, пъхаш специалната пружина в тръбата и я огъваш наляво, така че да остане зад радиатора, слагаш една права връзка и удължаваш тръбата така, че да стигне до новото място на крана и готово :)
noemis - напреднал
Мерси много за съвета. А каква е тази специална пружина?

Как може да се изчисли един радиатор колко макс глидера могат да му се сложат. Този на снимката е с 15. Колко още могат да се сложат?
Пружина за огъване на тръби - ако нямаш трябва да поискаш от някой назаем, защото не си струва да купуваш. Колко глидера - ами щом са Н500 - спокойно можеш да сложиш 20, че и до 25бр, ама повече не може да ги захрани тръбата ф16
baikiro - специалист
Искам да попитам тези който ползват газ дали има такса някаква когато не консумират газ , или се заплаща само израсходеното от тях. ?
Плащаш каквото показва разходомера
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: