• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 28
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
parketmilanov - специалист
GEORGI5959 - специалист
Имам въпрос, не е точно по темата но пак е за дървесина на открито. Имам оградки, чардак и други дървенийки в двора на вилата от дъб. С какво да ги намажа? От значение е минимум поддръжка и дълговечност.
система за лакиране за външно-на сикенс има в магазините на сикенс.
Плюсове-мажеш един път/тоест 3 пъти/и след това почти не се занимаваш 3-5 години
минуси-след като мине туй време трябва да сваляш до дърво и после пак

масла за външно-има цветни безцвети всякакви-
минус-трябва всяка година да го обгрижваш-а понякога може и 2 пъти на година
плюсове-не трябва да се маха с шкурка предишния слой/сапун четка и наново/
Избора е твой!
успех
Б.Миланов
toni_g79 - специалист
Най-правилният продукт за теб е "cabot stain"или stain на друга фирма,но незнам де ще го намериш.Направо вземи лазурен лак на леко и действай,можеш и да си избереш цвят и прозрачност :-D То и без това тези лакове приличат повече на опоенатото по-горе,вместо на лакове !!!!
извинявай колега но за лекото не си прав.нито е леко нито ще издържи повече от 8-10месеца.после прегаря жестоко.а следтова пак,и пак, и пак..Сикенс си е сикенс,садолин си е садолин.Леко.....си е леко.
ще се направя на метафора-москвич 412 си е москвич./лошо няма/ пежо и ФулцВаген са други марки.
човека питаше за лак с най-малко масрав.другата фирма не съм я виждал тук по софийско равно поле и нямам мнение отностно продуктите.
toni_g79 - специалист
На мен идеята ми е че за навън не му трябва лак,а по скоро байц.ВСЕКИ ЕДИН ЛАК ,сложен на вън и правещ гланц на дървото ще изгори до 1-3 години,без значение каква марка е.За това се ползват байцове.Байц сложен на място където не се ходи може да издържи и 10-15 години,ако ще да го пече всеки ден......За хубави байцове ТИ трябва да кажеш.
Последна промяна от toni_g79 на чет яну 20, 2011 10:25 am, променено общо 4 пъти.
:partyman: явно аз не съм Фникнал в текста .....ами безира си е безир импрегнаторите са си импрегнатори .а аз съм виждал веранда която е мазана с безир /сачака/и 3 години още не беше изсъхнала.да незабравяме че има сигурно 100 вида безир от 200 държави.но аз от Безир не разбирам....нека и други колеги споделят мнения...:)
Успех!:)
toni_g79 - специалист
parketmilanov написа:
:partyman: явно аз не съм Фникнал в текста .....ами безира си е безир импрегнаторите са си импрегнатори .а аз съм виждал веранда която е мазана с безир /сачака/и 3 години още не беше изсъхнала.да незабравяме че има сигурно 100 вида безир от 200 държави.но аз от Безир не разбирам....нека и други колеги споделят мнения...:)
Успех!:)
ми кът незнам ка ди го обясня :lol: ,де безир де импрегнатор :lol: ,а то било байц.....
Последна промяна от toni_g79 на чет яну 20, 2011 10:22 am, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
За оградки-моградки не му трябва нещо, което после да се сваля преди нанасяне на следващ слой... От това, което съм виждал безиросано ... отвратително лъщи :(
toni_g79 - специалист
Безира не би ли трябвало да не лъщи :?За такива байцове имах предвит,като на снимките!!!

Прикачен файл

IMAGE_187.jpg
IMAGE_187.jpg (44.09 KиБ) Видяна 5898 пъти

Прикачен файл

IMAGE_182.jpg
IMAGE_182.jpg (42.03 KиБ) Видяна 5898 пъти
Последна промяна от toni_g79 на чет яну 20, 2011 10:23 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 28

Тема "Градински паркет-Декинг/екстериорен паркет/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: