• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sensi - специалист
Разпечатах снимките и ги показах във фирмата, която монтира горелката. Явно трябваше направо при шефа да отида. Та за днес ще изпратят човек да "чопли" защо така става. Ще кажа резултата след това.
turistak - специалист
Моята горелка фероли миряса, работи от петък до неделя без проблем!
Само с едно прекъсване когато отдолу излязоха пелетите на Анхира. Те са доста тъмни, явно прекаляват с корите. Нали все пак се правят от отпаден материал от дърводобив :-), забелязах че има парчета 4, 4.5 см дълги!

засега горя румънски - баумакс

Добрият резултат доде от увеличаването на t08 - от 38 на 50, от сервизът ми казаха да е на 60, но ми се стори много та и на 50 работи. И това се налагало защото според тях коминът нямал тяга.
filmatoplo - майстор
Хубава дискусия се получава браво .
AntonBM - специалист
Sensi, какво става с разчоплянето на проблема? Намерихте ли причината?
Аз не съм голям спец в пелетните горелки, но знам че на котлите Viadrus им слагат чугунени плочи от вътре за да ограничат мястото на горене на пелетите. В противен случай те се разпилявали и се получава това, което е при теб. Ти имаш ли такива и ако да как са разположени?
sensi - специалист
Оправи се проблема. Всичко е от мойта глава. Просто не съм слагал правилно пепелника в горелката. Бил е наклонен и затова когато се е пълнела с пелети е преливала. И това съм го направил явно още в началото и от неправилно поставяне от топлината пепелника се е изкривил и после не може да влезне където трябва. Като дойде момчето и веднага го забеляза. С чука я поизправи и тя си влезна правилно. Аз кога съм съм се занимавал с такива горелки. А допълнителните плочи са 3 на брой. Една по голяма отпред и 2 по малки отзад.

Сега остава другия проблем : от къде да намеря по евтини пелети :-D
turistak - специалист
дали не е време да отворим тема "производство на пелети"?
от картон
от трева/слама/сено/бурени
от клонаци
аз сериозно се замослям да се пробвам лятото

http://www.alibaba.com/showroom/pellet-mill.html

Ако има някой колега внасящ стоки от Китай и е готов да сподели разходите по транспорта...., може да се почне с пробите.
srusev - специалист
Една домашна преса с автономен дизелов двигател излиза около 1000-1500лв. с транспорт и ддс., с ел двигател са поевтини. Аз мислех да си вземам ама се отказах въобще от възможната зависимост от липса на хубави пелети и взех котле за което въобще не съжелявам.
bili&steki - специалист
turistak написа:
дали не е време да отворим тема "производство на пелети"?
от картон
от трева/слама/сено/бурени
от клонаци
аз сериозно се замослям да се пробвам лятото

http://www.alibaba.com/showroom/pellet-mill.html

Ако има някой колега внасящ стоки от Китай и е готов да сподели разходите по транспорта...., може да се почне с пробите.
Ами то това добре - от гореизброеното пелети стават, ама ти къде мислиш да ги гориш тези пелети ? Във Феролито ли? [-X :lol: ..като начало само да ти кажа ,че съм горил и пелети от хартия - пепелното съдържание е направо главозамайващо , със следвашите материали също няма да имаш голям успех и остават клонаците (не забравяй да са сухи) - получения пелет ще е доста по-лош от тези на Ахира - пък ти нещо не ги харесваш :lol: .Може да пробваш ако не ми вярваш :partyman:
kok - специалист
turistak каза:
Тези хора ми взеха здравето :-) Последната весия е че комина нямал тяга - иноксова тръба ф160 с височина 7м.
Наклонът на иноксовата тръба в "котелното" на снимките по долу биха ли могли да създават проблем? Нали горелката има вентилатор?

Луд умора няма че и аз си направих експеримент :-D вземах две алуминиеви гофрети фи 100 (колкото ми е отвора на котела)от тези които слагаме на аспираторите свързах ги и ги разпънах до колкото ми позволи но ги направих под зигзагообразна форма ( да хвана и аз Михаля дето бяга през комина :-D ) обаче се оказа че всяка една извивка намаля тягата и вентилаторът на котела започна да работи все едно че съм го пуснал на 1/3 от капацитета му с което обърка пиролизното горене не го пробвах ако изправя гофретите но се убедих че всяка чупка на изходната тръба променя капацитета на вентилатора а от там и работата на котела така че може да са били прави хората :wink:
turistak - специалист
Тогава ще накарам парнаджиите дето туриха котела далеч от комина да преработят тръбите на парното та котелът да иде на място - под комина!

А пък колегата който настройва горелката, можеше по-навреме да ми даде идея че тръбите са полегати и това може да е проблем. Щеше и той да си спести време и а на мене и доста нерви =D>
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: