• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
svetliopi44 - Чирак...
Здравейте колеги, от вчера телевизора ми Самсунг сам се включва и изключва.
Когато се пусне с дистанционното работи за около 5 мин и после започва да се изключва и включва сам като интервалите стават все по-малки ... Първо реших че е застопорено копче на дистанционното и му махнах батериите но проблема си остана.
Отворих го понеже преди месец му изтече гаранцията :lol:
Това което видях ,а имено 2 кондензатора който са понадути според мен ... моля кажете си и вие мнението ... прикачвам снимки >

Прикачен файл

DSC01684.JPG
DSC01684.JPG (92.33 KиБ) Видяна 12325 пъти

Прикачен файл

DSC01677.JPG
DSC01677.JPG (93.71 KиБ) Видяна 12325 пъти

Прикачен файл

DSC01675.JPG
DSC01675.JPG (86.59 KиБ) Видяна 12325 пъти

Прикачен файл

DSC01674.JPG
DSC01674.JPG (85.84 KиБ) Видяна 12325 пъти

Прикачен файл

DSC01672.JPG
svetliopi44 - Чирак...
:arrow:

Прикачен файл

DSC01685.JPG
DSC01685.JPG (66.32 KиБ) Видяна 12324 пъти
cvetanmu - специалист
Кондензаторите са заминали и най вероятно те правят проблем.Добре е да смениш и другите три.
svetliopi44 - Чирак...
Благодаря за бързата реакция ... дано да е само в тях проблема ... :partyman:
velas - специалист
Сменяй де що има електролитни кондензатори...и задължително гледай да са високотемпературни.
svetliopi44 - Чирак...
Здравейте отново, имам 2 въпроса>
1. На снимката може би се вижда как са заляти с някаква жълта паста, как и с какво да я почистя без да правя бели.
2. Единия кондензатор го намерих ..този който е 35V 1000uF , но другия е с поръчка а той е 25V na 1000uF ... мога ли да бодна и на негово място един на 35 и да се реши проблема.?
rutaro - специалист
На снимката се вижда една интегрална схема с 8 крачета, на която едното маи липсва.
gattaka - специалист
Какво са се понадули :lol: той единия направо е цъфнал!Сменяй всичките,а относно интегралата възможно е да си е така,зависи от схемата,може не всички елементи,които са в нея да се ползват,виждал съм го и друг път!
masterrichi - специалист
Сменяй ги тези дето са надути,може и на по голямо напрежение да слагаш стига да се поберат и гледай да са на 105 градуса.
  • 1
  • 2

Тема "Телевизора ме предаде ... помагайте моля!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: