• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
EmoZ - специалист
Еми аз, 1.25 х 2.5 - мокро + кенеф, 4х50W, една над умивалника, една пред люка на пералнята, една пред кенефа (требва да се чете) и една над кенефа, ама точно, требва да се следи изхода и по обратна връзка да се коригира 'входа' :).

Успех.

п.п. Първо реши к'во и къде в банята 'ше го правиш и следвай идеята неотклонно, индивидуално е, а въпроса ти е безсмислен, кой к'вото и да ти каже за неговата собств. баня нема как да си сигур ен/на, че зрението и усещанията са ви еквивалентни.

п.п.п. Въпроса требва да е формулиран така: 'с к'ва мощност сте си остветили баните, като сте използвали спотове с крушки с наж. жичка (ЛНЖ)'. Ииии отговорите стават само за статистика :).
Извинявам се че ползвам на колегата темата ,но само бих искал да попитам нещо.И в мойта баня сложих 3х35 вата лунички(екстра си ветят) но трансформатора е един 105 вата,притеснява ме че доста грее,днес ги вързах и оставих да посветят,пипнах трафа-много грее,откачих едната луничка,и пак го пуснах-същата работа!Та интересно ми е ,нормално ли е да грее толкова или да търся друг?Благодаря!
panalov - специалист
Трябва да смениш трафа ,защото му е нужен повече запас за да не грее и даже да изгори.При теб даже нямаш никакъв запас ще ти изгори ако не го смениш или поне да сложиш други лунички по 20 вата.
В моята баня са 5 лунички по 20 вата, а трафа е 155 вата , даже не съм го пробвал дали грее ,но повече от две години не съм сменял лунички като имаш в предвид, понякога са светили по цял ден като ги забравим.
naB4o - специалист
Аз съм с 2*50W (Баня + Тоалетна) И ми е доволно светло. Има значение колко тъмни са плочките и височината на банята.
pavka - специалист
iloops написа:
сложих 3х35 вата лунички(екстра си ветят) но трансформатора е един 105 вата,притеснява ме че доста грее,
iloops,
Проблема не е в трафа,а в кабелите след него(имаш голямо съпротивление R)
-в твоя случай трябва да са 1.5 кв.

Закон на ОМ R=U/I
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0% ... 0%9E%D0%BC
iva6ki - специалист
Извинявам се предварително че пиша в темата
на колегата да не пускам отделна,за светлодиодни
аз мисля да слагам 4 по 1w дали ще са достатъчни
,че са скъпи да пробам и да не стане 2,40м височина
тип вана са плочките като горе са кремави

Мерси преварително

Прикачен файл

skica okaqen tavan.jpg
skica okaqen tavan.jpg (27.87 KиБ) Видяна 9633 пъти
поне 5 си сложи по 20 вата,а ако са и влагоустоичиви 5 по 50 вата за да ти е светло
iva6ki - специалист
agrar4o написа:
поне 5 си сложи по 20 вата,а ако са и влагоустоичиви 5 по 50 вата за да ти е светло
Колега говоря за светлодиодни ,ако отговора е за колегата сори :-D
sanita - специалист
Нашата баня е с размери 2,2/1,8/2,6 Н и с поставените 5 луни по 35 вата ми е тъмно, очаквах повече.
  • 1
  • 2

Тема "Колко лунички са достатъчни за баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: