• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vvk79 - специалист
Здравейте колеги, вече сте запознати с моето начинание за плавно пускане на 45 кВт асинхронен електродвигател на екструдер.
Стигнах до извод че трябва да го направя или звезда-триъгълник или със софтстартер, само че досега никъде не съм виждал как точно се свързва софтстартера и как се управлява. Ако може някой да ми разясни накратко ,като мисля софтстартера да се свърже последователно на намотките и така тока да е с корен от три по малък от номиналния. /шест проводника към двигателя/. Някаой да даде нещо като схема.
fikata - майстор
А защо не попиташ чичо Гугъл по въпроса ти ?
Потърси,виж напримерhttp://www.filkab.com/main/bg/products/ ... 952&pos=20
и другаде и пак питай..
moimoimoi - майстор
ето така се връзва

Прикачен файл

ООООООООООО.JPG
ООООООООООО.JPG (25.93 KиБ) Видяна 4490 пъти
vvk79 - специалист
Абе Фичка тези ги гледах естествено преди да пиша. Стига с тези отговори още преди ти казах виж това, виж онова, това се учи, онова не се учи. Айде покажи ми тогава схемата на свързване и пускане и спиране. Почти съм убеден ,че и ти никъде не си се занимавал със софтстартери , а ми намекваш - софстстартер- какво е това. Незнам защо но твоите коментари винаги ги чувствам така да кажа неприятелски настроени.

А аз искам така:

Прикачен файл

софтстартер.JPG
софтстартер.JPG (10.29 KиБ) Видяна 4486 пъти
bogomilZ - специалист
vvk79 - екструдерът не се ли пуска да развърти и след това да се товари с материала?
fikata - майстор
Почти съм убеден ,че и ти никъде не си се занимавал със софтстартери , а ми намекваш - софстстартер- какво е това.
Табла със софтстартери съм поддържал още преди ти да се родиш.. :-D
Хайде да не се нападаме лично :drinkers:
Последна промяна от fikata на пет яну 21, 2011 4:04 pm, променено общо 1 път.
bogomilZ - специалист
принципно софтстартери се ползват при съоръжения с чести пускания и спирания а при теб мисля че режимът е непрекъснат
и втория въпрос е дали имаш нужда от регулиране на оборотите - ако има нужда ще ти е нужно инверторно захранване - софтстарта е само понижаване на напрежението с фазово регулиране
45 квт не са толкова голяма мощност че да е нужно особенно пускане
не знам как е при екструдерите за полиетилен но при нас екструдер за производство на храни за домашни любимци с двигател 130 квт и пускането е звезда триъгълник и след това се товари до работен режим с подаващия шнек
мисля че излишно отиваш в сложни пускания
следя тематата с интерес
vvk79 - специалист
Ами фичка ти ме нападаш, и пак нищо не си казал по въпроса ама айде няма да спорим, не съм заядлив.
Колега Богомил значи ти най добре ще ме информираш в ситуацията.
Просто не съм виждал другаде да се пускат така ,затова незнам и какво да очаквам - сподели наблюденията си ,и за мен ще е най евтино да го направя с превключване. Както казах в другата тема Натоварването зависи дали не е спирал примерно тока по време на работа и шнека не е изпразнен. Полиетилена е малко така да кажа доста вискозен и много зависи от температурата му за еластичността му.
moimoimoi - майстор
vvk79 софтстартер не се връзва така както ти си го начертал,принципно може и да стане,но не е правилния начин
софтстартера указва влияние само в първоначалния момент -около 5 секунди,след това все едно е даден на късо
vvk79 - специалист
Ами да Колега Данчо и аз това искам да ми намали пусковия ток, плавно пускане и после двигателя да си работи в триъгърлник. Само че софстартера трябва да прекъсва и трите фази ,защото виждам има някои които регулират само двете и така едната намотка ще бъде под напрежение. При мойлер дават че може и така ,така софстартера няма да ти е за 45 киловата а за 30. защото тока е по малък. Просто трябва да се поизпипа схемата за да се получи най добре това е само идея.
А ако може и директо с превключване няма да ес занимавам и със софтстартери.
Но какот съм казвал и преди незнам колко големи ще са ударите и дали няма да нанесат някакви последствия. с две думи страх ме е да го пусна с превключване затова искам да се подсигуря.
  • 1
  • 2

Тема "софтстартер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: