Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivankolev - помощник
Имам следния проблем с компресор - при натискане на бутона старт контакторите не включват в поредността звезда -триъгълник.Качвам и неговата схема.Надявам се някой да може да ми каже къде може да е проблема.

Прикачен файл

IMG_3710 - Copy.JPG
moimoimoi - майстор
а как включват?
търси пролема в някой блок-контакт,релето за време или помощния к24 :stock2:
но най добре викни електротехник,тука през форума е тридно да се установи проблема без да се проследи схемата в работен режим
а и вероятноста да съберете фазите и да сменяте после контактор е голяма
Johny - майстор
Първо провери дали напрежението от трансформатор Т1 е 220V. Ако е наред проверете дали контакторите включват нормално, ако се подаде директно напрежение на бобините. Въпросните симптоми се появяват при недостатъчно оперативно напрежение. Следващото което да направите е да почистите контактите, които са във веригите на бобините на контакторите.
Контакторите звезда -триъгълник, трябва да имат и механична блокировка против едновременно сработване.
vvk79 - специалист
Колега наистина трябва да напишеш какво се получава точно при натискане на пуска. Можеби ще се наложи да разкачите двигателя за да може да си експериментирате с оперативната всичко зависи от К24 то включва и изключва контакторите.
Абе колега ти си започнал от незна от къде защо пишеш в две теми по едно и също нещо.
Сега видях че си написал че брамчът контакторите и колегата правилно те е насочил да си провериш напрежението на трансформатора.
Може вече и да сте оправили проблема ,но незабравяй да продължиш с отговора на въпроса ти.
todortv - майстор
Според мен имаш залепнал контактор и най-вероятно на звздата.

Тема "схема звезда-триъгълник на компресор 30 KW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: