• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vvk79 - специалист
Някой може ли да ми разясни как работи това реле, използват го за превключване от звезда в триъгълник Iн=1А контактите за превключване са номерирани с 95 96 и 98. Производство е на ЕАЗ Пловдив
styb - специалист
РВТ - реле време термично , за превключване от звезда на триъгълник , има ги в два обхвата 5-20сек или 20-60сек в зависимост от това какво време е необходимо на самия двигател за развъртане. Най често ги слагат в ПЗТ-пускател звезда-триъгълник или в табла където да вършат същата работа
vvk79 - специалист
колега това и аз го знам интересуват ме подробностите.
kuger - майстор
По спомен- два резистора загряват биметална пластина.
fikata - майстор
Ето схемата на ПВЗТ /пускател въздушен звезда-триъгълник/ където се ползва РВТ /реле за време термично/
Изображение
колега това и аз го знам интересуват ме подробностите.
нз
Може пак да се разсърдиш,ама формулирай си по конкретно въпросите .За какви подробности питаш за РВТ - едно реле действащо на принципа на термична защита и с превключващ контакт - НО и НЗ..които със закъснение променят положението си след активиране на релето..
vvk79 - специалист
Мерси Фичка предималко разглеждах темата в която си постнал същата схема даже и аз добавих една схемичка с чисто реле за време, а не термично. Чудех се защо пише на него номинален ток 1 ампер. и дали на намотката му се подава 220 или 380 волта, но от твоята стара схема всичко се разбира.
Имам само едно питане.
Отдоло пише че ако бобините са на 380 волта пише че да се подаде на фаза и готово. Само че при тази смяна на РВТ ще се подаде 380 волта а не 220 това би трябвало да съкрати времето за превключване на контакта.
Johny - майстор
Нищо няма да се съкрати, а ще изгори, ако бобината му е на 220V. Трябва всички бобини да са на еднакво напрежение при тази схема.
vvk79 - специалист
Абе Джонка , виж какво пише във втора точка към пояснениията на схемата, поне аз така го разбирам с,амо че неразбрах накрая какво са означили, но в средата пише ако оперативното е равно на линейното. Е сега си дай коментара.
Johny - майстор
Тъй де. Ако оперативното е 380, трябва да промениш захранването, защото на схемата е 220В. Това е типова схема и трябва да видиш на какво напрежение са бобините на релета и контакторите, но във всички случаи трябва да са с еднакво напраежение. И пак ти казвам РВ-то, ако е на 220В, ще изпуши, ако му подадеш 380, но няма да работи по-бързо.
vvk79 - специалист
Е добре бе Джонка аз нищо не съм казал просто размишлявах, като изпуши да изпуши.
  • 1
  • 2

Тема "РВТ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: