• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 24
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Илиян Илиев™ - майстор
Вече съм само с Линукс. Уиндоуса отиде в коша.

При инсталацията само си беше заделило 6,3гб суап. Явно преди е било 180мб заради уиндоуса, а и нали харда беше разцепен на две и там където инсталирах беше на почти 90% пълно.

Сега диска си е цял - 250гб. Не ми стана ясно как да го цепна и те така.

Ако е важно да бъде разделен, моля кажете как, докато съм още с прясна инсталация.
perko - специалист
Да ти е честит новия линукс. Няма нужда да разделяш диска, при инсталацията вече е направено каквото трябва за десктоп компютър. Нещо много силно препоръчително - не използвай root акаунта за ползване на компа, той ти трябва само при инсталация и промени по самата система.
ArturDent - Почти Безобиден
perko написа:
...не използвай root акаунта за ползване на компа, той ти трябва само при инсталация и промени по самата система.
То Ubuntu по подразбиране не работи като root - прави си друг потребител, който дори и да има всички права, пак иска пароли при инсталации.
sstefanov - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Вече съм само с Линукс. Уиндоуса отиде в коша...
Welcome to the club! :-D
Илиян Илиев™ - майстор
Благодаря за приветствията.

Не знам дали съм рут или не. По време на инсталацията ме попита за име и пас. После отметнах да зарежда без да ме пита за пас. Иначе при инсталиране на нещо и разни там промени по настройките си ме пита за пас и тази от инсталацията става.

п.п. От 2 или 3 години съм мераклия на линукса. Добре че си хвана сам нета.
montoya - майстор
Аз да запитам, има ли шанс да се направи така че да се помни езика на писане за всеки прозорец, както е при уин7. Примерно отворен браузър и скайп, в скайпа пише на bg в браузъра на en и това да се помни, а да не се налага като преминавам от едното на другото да трябва и да превключвам езика!?
perko - специалист
При Убунту е точно така, езика се сменя за всеки "прозорец" отделно. Като превкючваш м/у прозорците, се сменя и езика на клавиатурата.
sstefanov - майстор
Не си посочил с каква среда си.
В езиковите настройки на KDE може да се направи езикът да е общ за всички прозорци, както и да е индивидуален за всеки прозорец поотделно. Сигурно и в Gnome може.
Илиян Илиев™ - майстор
Как мога да сложа пас или изобщо някак да си защитя интернета?

От известно време усетих едни комшии, че поскубват, а с връзка до 2мб и два компа в къщи няма как да им отпускам аванта, че и на мен ми малее като пусна и двата компа.
sstefanov - майстор
Как си свързан към Интернета?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 24

Тема "Linux - Има ли почва у нас - въпроси - отговори - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: