• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 24
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Илиян Илиев™ - майстор
Не знам точно как се нарича, затова ще се опитам да ти го обясня.

Нета идва до една антена на терасата. От там кабела влиза в рутера Д-Линк дир-300. От рутера до моя комп е с кабел, а към лаптопа е с ви-фи.
sstefanov - майстор
Странно откъде идва wifi към лаптопа.
Вероятно ще трябва да сложиш парола на тази връзка (ако можеш, защото ще трябва да знаеш и админската парола на устройството, от което идва wifi-то).
Илиян Илиев™ - майстор
Ми от рутера идва. Има си антенка и те така. Сега дали е ви-фи или уайрлес и дали изобщо има разлика между двете не знам.
sstefanov - майстор
Явно грешно съм разбрал отначало, сега е по-ясно.

За да си защитиш мрежата, трябва да я криптираш с парола.
После обаче трябва да си настроиш и връзката на лаптопа по същия начин! Затова е по-добре като настройваш wifi-то да се закачиш с LAN кабел към рутера. Така няма да се разпадне връзката ти при смяна на настройките.

Трябва да знаеш юзера и паролата за рутера.
Ето тук е показано как да я криптираш:
ftp://files.dlink.com.au/products/DIR-3 ... yption.pdf
Илиян Илиев™ - майстор
Ми май стана. Благодаря, за което.

Преди на лаптопа излизаше като незащитена, а сега излиза като wpa2-psk или нещо подобно.

Настройката я направих от моя комп с линукса, че не ми се скубеха кабели за да свързвам лаптопа.
montoya - майстор
sstefanov написа:
Не си посочил с каква среда си.
В езиковите настройки на KDE може да се направи езикът да е общ за всички прозорци, както и да е индивидуален за всеки прозорец поотделно. Сигурно и в Gnome може.
С УСУ съм което май по същество си е убунту.
ArturDent - Почти Безобиден
sstefanov написа:
....Сигурно и в Gnome може.
Може...
Илиян Илиев™ - майстор
Как се инсталират програми? Свалих си uTorrent за линукс и не знам как да го инсталирам. Търсих го и в мениджъра на пакети и го няма.

п.п. Иконката със зъбните колелца, което предполагам е инстал файла е с катинарче, но не ми иска никаква парола или поне отказ някакъв. Просто не реагира като кликам.
Илиян Илиев™ - майстор
За линукс има ли програма, която да е като неро уейв едитор?

Демек от някоя песен да мога да си изрезвам парчета и да си ги наставям за да си ги ползвам после да ми звъни телефона с тях.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 24

Тема "Linux - Има ли почва у нас - въпроси - отговори - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: