• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
8180 - майстор
Лазаре,
Еми, да турят една гола мацка как се къпе, а през прозореца - януари, сняг :)
А твоя човек пише:
"- За изчислението и симулацията на нашите пакетни решения използваме специализиран софтуер, който съдържа в своята база данни информацията за специфичното слънце греене и слънчева енергия във всяка точка на света с 10 годишна давност. С това искам да ви гарантирам, че заставаме на 100% зад всяка една характеристика и данни които сме посочили."
П.П. Гледам Рачо ме е изпреварил.
LazarGanev - "Велик майстор"
За нуждата от добра топлоизолация и в "любителската" серия казах, че съм съгласен с вас. Серията професионални бойлери "Profi Line" започва от 200л нагоре и се прави в чисто нов цех изцяло с немско оборудване и технологии и там няма компромиси. Дано и за малките бойлери до 150л да изгрее това слънце, но там вече конкуренцията с цените за спечелването на масовия потребител си казва думата, аз не разбирам, всеки производител и търговец си решава. Предното ми изказване ми беше основно за комбинацията панел-бойлер
ra4o - специалист
Имам един процедурен въпрос.
За да си монтирам колектора на покрива на сградата, трябва ли да искам разрешение от съседите и трябва ли да се одобрява някакъв проект в общината?
Gek - специалист
ra4o написа:
Имам един процедурен въпрос.
За да си монтирам колектора на покрива на сградата, трябва ли да искам разрешение от съседите и трябва ли да се одобрява някакъв проект в общината?
По закон - да. Между другото това важи и за климатици и сат. чинии! Друг е въпроса кой спазва законите в страната.
ra4o - специалист
Благодаря за инфото.
Ще проуча въпроса.
Иначе вече си купих бойлер - "ТЕСИ" 150 л. със серпентина и гилза за термосензор. :-D
Gek - специалист
ra4o написа:
Благодаря за инфото.
Ще проуча въпроса.
Иначе вече си купих бойлер - "ТЕСИ" 150 л. със серпентина и гилза за термосензор. :-D
С един селективен 2 кв.м. = макс. 50-55 градуса в бойлера лятно време.
filmatoplo - майстор
Ако имате по дълъг път на тръбите не пренебрегвайте загубите -доста са големи дори с изолация. :)
ra4o - специалист
Gek написа:
ra4o написа:
Благодаря за инфото.
Ще проуча въпроса.
С един селективен 2 кв.м. = макс. 50-55 градуса в бойлера лятно време.
Бъдещето ще покаже. Ако не стига, ще се добяват колектори.
STO-YAN - специалист
Айдеее, започна се! Щом си купил бойлера работата е сериозна.
Ще хванеш сезона от самото начало! Може въобще да не съм помогнал но за едно къпане ще поканиш!
Мезе и ракийка от мен! Пиши като стане/в което не се съмнявам/ за впечатленията си. Успех!
bobivg - специалист
Е не го разбирам това самоцелно гонене на температури от хора четящи този форум. Да ясно е че, това е видимия параметър и ги разбирам инсталаторите защо предпочитат да направя инсталацията да вдига по-високи градуси, но хора които са наясно че, така сами си скопяват инсталацията и да продължават да се напъват за градусче вместо за киловатче е това вече не мога да го разбера.

п.п ясно е още от графиките на Теси че, ще трябва да подгряваш с ток дири и през ляторо но това са по малко от 10% на месец, ако не броим загубите по-трасето което предполагам не са го включили в симулацията, но един по-малък бойлер би дал само заблуда в очите и по-голям кеф за енергото.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Бойлер с перспектива за включване към соларна система." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: