Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
nfilipov - помощник
Здравейте

Деламата е за елекрожен varstroj-varex 160(Словения) и електрожен EP160TB РЕДЗ/ММА-дечев електрик пещера(България).Да вметна само ,че китайските отпадат изобщо ката вариант-не искам да си хвърля парите на вятъра
ако има някой наблюдения нека да сподели.Ще го използвам за любителски цели 1,5-3,25мм. електроди и горе-долу съм приготвил около 300-350лв.

Благодаря предварително

Поздрави
iva6ki - специалист
Отдели още около 40лв и си вземи български 160А иначе тук
viewtopic.php?f=56&t=28919&hilit=%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD
сме го разискали вече.
Успех
agj - майстор
Подкрепям предложението на marrrio ,ако вземеш такова няма да сбъркаш ! Ето сайта на производителя http://viki-b.my.contact.bg/prices2.html харесай си някой модел има по евтини и по скъпи.
моделите означени с буква А са само РЕДЗ/ММА
моделите с буква Т са РЕДЗ/ММА и ВИГ/TIG.
Това са инверторни машини и примерно със 145Амперовата машинка ще можеш да заваряваш без никакви проблеми с електрод 3,25 а освен това инвертора заварява със всякакъв вид електроди ,нераждаеми ,чугун и т.н.
pansim - майстор
За съжаление, посочените модели са чисти китайци с българска кутия.
Това разбира се не ги прави по-лоши, нито по-добри. Просто не са нашенско производство!!!
Ако може преди покупка, направете тест с избрания модел, обезателно с няколко вида електроди, за да няма разочаровани после.
sian - специалист
pansim написа:
За съжаление, посочените модели са чисти китайци с българска кутия.
Това разбира се не ги прави по-лоши, нито по-добри. Просто не са нашенско производство!!!
Ако може преди покупка, направете тест с избрания модел, обезателно с няколко вида електроди, за да няма разочаровани после.
Kолега това което казваш истина ли е? Аз се двоумях между инвертор Вики и Райдер, Райдера е китайче 200А , пробвах го с електроди 4-ка реже 5мм стомана без проблем. И е малко под 400лв.
pansim - майстор
Абсолютна истина е! Поне за тези модели които са посочени. За големите не знам нищо и не мога да бъда обективен.
Който не вярва да види офроуд форума - там съм дал малко инфо /и не само аз/. Китайци са!
НО пак казвам пробвайте преди да купите и ако ви хареса как работи - решавайте.

Още нещо - според мен е важно не само да "реже" с 4мм електрод, а да работи добре с нисък ток примерно 30-40А и пак да пали устойчиво 3.25мм електрод. За тънки материали е от значение. Освен това пробвайте с много видове електроди за да сте сигурни какво купувате.
agj - майстор
И какво излиза че и Райдара и Вики са китаски но Райдар-а е по -хубав така ли ?
Пълни глупости ...как може да сравнявате един трансформатор с инвертор и да кажете че трансформатора е по добър :x !
А отзивите за машините на ВИКИ Б са супер положителни дали са с китайски платки или не само производителя може да каже но машините са родно производство и са много качествени.
Последна промяна от agj на ср яну 26, 2011 3:11 pm, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
аз също съм за инвертор...

дали вики или райдър - нямам идея... лично аз купих гизми, но тогава имах пари ;) и не му мислих много :)

ползвам разни други неща на райдър - китайски са, но общо-взето с приемливо качество...
agj - майстор
torbalan написа:
аз също съм за инвертор...

дали вики или райдър - нямам идея... лично аз купих гизми, но тогава имах пари ;) и не му мислих много :)

ползвам разни други неща на райдър - китайски са, но общо-взето с приемливо качество...
Райдър имат само един модел инвертор и не стига че и 125 Амперов а ми е и скъп http://www.thispay.com/catalog/index.ph ... uctId=5756
torbalan - Дървен философ
ми значи вики :)

Тема "Дилема за електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: