• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Няколко дни подред ходя по магазините и гледам за конзолните тоалетни, структурите и бутоните.Ценово съм се ограничил за комплект до 400 лв.
Като марки гледах на Видима , Фаянс и Коло.
1. Размерите на структурите са различни(широчината), има ли значение това?
2.Може ли на структурата да се монтира друга марка тоалетна чиния?
3. Структурата с казанчето ли е по-добре да бъде качествена или тоалетната чиния?
4. Коя от трите марки ще ми препоръчате, и ако е възможно и модел да ми кажете? (в магазините нъкъде не видях да пише модела)
5. Предполагам, че може и други марки да са качествени в този ценови клас- 400лв?
Благодаря ви предварително.
В магазините доста объркваща инфорация получих, или може би аз не съм разбрал. ](*,)
DanielX - напреднал
1. По-широко значи по-малко странични колебания. Аз бих взел по-широка.
2. Да. И аз това питах - те са общо взето 2 размера - по-широк и по тесен. Тия които си гледал са от широките.
3. Мисля, че казанчето е важно да е добре. Тоалетната чиния е около 100 лв и се сменя. На мен ми направи приятно впечатление че на видима имат ревизионенн отвор отдолу - ако имаш теч да можеш да си го оправиш.
4. По дългата. Особено ако на нея ще седи ... дебел, с извинение, гъз, и то мъжки.
dmi - специалист
Grohe или Viega. По-добре Viega. В краен случай Alkaplast казанчето е около 180 лв. Чинията 70 примерно.
branko_d - специалист
а по какво се съди моноблока да бъде с вертикално или хоризонтално оттичане?
MAPTO - напреднал
хоризонтално: мръсният канал е на стената, от чинията водата тръгва хоризонтално назад
вертикално: мръсният канал е на пода, от чинията водата тръгва вертикално надолу
май ще се ориентирам към структура с казанче на Видима. Добри отзиви има за тях ... пък и цената не е много висока :toimonster:
за толаетната чиния още незнам каква да е.... :?
branko_d написа:
а по какво се съди моноблока да бъде с вертикално или хоризонтално оттичане?
ако под моноблока е тръбата за канализацията е с вертикално, и съответно ако излиза зад моноблока е с хоризонтално!
MAPTO - напреднал
Когато купувах вградено казанче и конзолна тоалетна чиния преди няколко месеца най-добре ми се стори отношението цена/качество(по-скоро марка) на комбинацията Grohe Rapid SL (пълен комплект с включен също и по-стария модел бутон) за около 310 лв и конзолна чиния на Fayans за към 85 лева. Много е важно да вземеш чинията преди да почнеш да вграждаш (или поне преди плочките), за да можеш да поставиш шпилките които ще я държат на съответните резби на структурата.
DanielX - напреднал
Днес минах през баумакс да ги видя пак че и на мен ми предстои да слагам конзола.
Тия така ги наредили че конзолните чинии ги качили на 4-тия рафт горе.
Викам е аз ако искам да го видя да се кача с какво? #-o
Smarin - специалист
Сложи си едно чугунено клекало - и е вечни и е здравословно
  • 1
  • 2

Тема "Каква тоалетна чиния и структура да взема?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: