• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всички имаме коли, нали ?
ArturDent - Почти Безобиден
Ами тогава ще шаткаме по 8 водородни атома, и ето ти кислород.
Енергията пак е бонус.
Екологично чисто, ако не брой радиацията, ама можем да се научим да светим ;)

П.П. Замислям се дали да не сблъскваме направо 78 или 79 атома, тогава и парици ще паднат.
torbalan - Дървен философ
почва да намирисва на алхимия ;)
сола 180 - специалист
На мен пък ми мирише на хора които няма да карат на нищо друго освен на дизел или газ.Пък и като ви слушам нямате шанс преживе да патентовате нещо реално.
torbalan - Дървен философ
ооо, аз изобщо не карам - возят ме само :)

има шанс обаче да се уредим с нещо на ток ;)
dj_marti79 - специалист
сола 180 написа:
На мен пък ми мирише на хора които няма да карат на нищо друго освен на дизел или газ.Пък и като ви слушам нямате шанс преживе да патентовате нещо реално.
...кратко и ясно =D>

ПОКАНА:
Искате ли да поговорим за двигател с външно горене?
viewtopic.php?f=36&t=28573&hilit=%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB
maxuel82 - специалист
Скоро гледах едно клипче за колите задвижвани със сгъстен въздух ! Е това е истината - просто устройство 101% екологично и най-важното - етвина кола и почти безплатно гориво ! Пуснат ли ги тези коли в серийно производство направо си купувам !Ако имате представа моля споделете как точно работи този "двигател" на въздух ! Бях много "запален" по електролизата (разграждането на водата) и правих електролизер но ефекта е малък и не е оправдано !но това с въздуха е нещо велико :? заслужава си да се пробва ! =D>
dj_marti79 - специалист
Аз съм "ЗА"
Пусни го като тема - "задвижване със сгъстен въздух" , тук в алтернативните горива.
Допада ми опростената конструкция.
няма карбуратор, стартер, гърнета, електроника, делко, свещи, бензинова помпа, радятор.
maxuel82 - специалист
Точно това е -просто устройство ефтино гориво и много по-малка амортизация в сравнение с всичко останали двигатели ! Но няма много информация из нета за тези автомобили !Дали са с бутала или някаква турбина се завдивва от въздуха! :? Предполагам че има и олекотени бутилки - резервоари за сгъстения въздух а самото подаване на определено количество въздух се регулира с редуцирвентил !
dj_marti79 - специалист
Колега maxuel82,пуснах го като тема вместо теб.
viewtopic.php?f=36&t=30879
miro333 - напреднал
колеги аз се занимавам с производството на алтернативни горива (за собствени нужди) по-точно с използвано олио съм подкарал 124-ката ако има заинтерисувани мога да обясня процеса на производство (не е сложен)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Алтернативни горива, двигатели, енергийни източници и начини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: