Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ArturDent - Почти Безобиден
Tedo_12 написа:
А някъкъв вариянт от бдж посредством трансформатор ...
Ако успееш похвали се :-D
mirk - майстор
Твоята работя нама да стане както ти казаха вече.
Прикачен файл:
Клипборд01.jpg
При 220V и cosφ=1 което е идеален случай, при работа на двигатели е по нисък и съответно ще трябва да се овеличи сечението. Според табличката за 3kW ти трябват 50кв.мм меден кабел и при дължина 678м ще имаш пад на напрежение 3% което е допустимото за еднофазни консуматори. Сам виждаш че си на границата където пише икономически нецелесъобразно. Аз си мисля че и това сечение е икономически нецелесъобразно.
Ето ти една проста сметка
600м кабел СВТ 3х50кв струва във Филкаб 25.61лв без ДДС за метър или 600*25.61=15 366*1.2=18 439лв с ДДС :shock: И това е цена само за кабела. Колко ще ти струват тръбите, машино-смяната на багера не ми се и мисли.

Търси си друг източник на захранване - бензинов/дизелов генератор или направо помпа.
Tedo_12 - помощник
Аз използвам бензинови помпи ,но на ток ще ми е по-евтино,но няма от къде да го зема ,май ще си карам с бензина...
mirk - майстор
18 500лв инвестиция не е никак евтино. Да не говорим че някой манго може да го подуши, а те имат силно развити сетива за цветни метали.
Tedo_12 - помощник
mirk написа:
18 500лв инвестиция не е никак евтино. Да не говорим че някой манго може да го подуши, а те имат силно развити сетива за цветни метали.
И ще се изплати след 11 години.То аз по добре фотоволтаици да туря :D поне за 5 години и сам на 0.Аз кабела ли ще вардя или нивата :| Смятам да опитам с бдж ,ама едвали е възможно май ще карам на бензин
STO-YAN - специалист
Напрежението в контактната мрежа за ел. локомотивите в БДЖ
е мин.19000 до 27000 волта. Цената на трафа е..... По евтино ще излезе с кабел 600 метра.
Карай за сега на бензиновата помпа. Успех.
mirk - майстор
Съмнява ме БДЖ да ти изградят трафопост 27/0.4kV. Не им знам колко им е най малкия траф но няма да е по малко от 50-60 kW, с разрешителните и другите формалности ако изобщо благоволят да ти обърнат внимание, ще струва поне колкото и с кабела под земята.
Tedo_12 - помощник
явно ще се кара на бензин.Но се замислям за фотоволтаични модули през зимата ще ги прибирам и монтирам на покрива ,а през лятото ще работят на нивата,но все още пресмятам.За сега цените от 2 ле на ват не ме устройват
bgtok - специалист
Можеш да се пробваш с лек компромис:
Изолирани проводници за въздушно качване тип AL/R - усукания кабел по стълбовете на енергото.
AL/R 4х25- цена около 4.20лв. с ДДС
Ако се върже 2х2 жила ще стане 2х50 с уговорката, че това не е мед.
Ако трябва да е адекватно на 2х50-мед то трябва да е минимум 2х70-алумин.
torbalan - Дървен философ
2х600х4.20...

пак става неприятно скъпо...

Тема "Изчисляване на кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: