• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
и аз да кажа :) по принцип си има дюбели за тухли 4ки, друг вариант е с набиване на парченце дърво за да оплътни м/у дюбела и мазилката (тухлата), както ти казваш да не мърда и спокоино да си завиеш винта. Лично аз не харесвам варианта точно с монтажна пяна да лепиш такива неща, въпреки че от пяна до пяна има разлика, има хиляди модели с различни характеристики, но от опит знам че хората купуват евтиното, а те след време остаряват и започват да се ронят! Аз съм лепил 4 ри дюбела за хоризонтален боилер 80л нераждавеика, за които като указание е дадено да се захване НЕ за стената, а ПРЕЗ нея защото теглото на тялото в пълно състояние и начина на захващане предполагат, че половин тухла или в бетон къс дюбел не е достатъчн да издържи ! това което на мен ми се наложи да направя беше да монтирам боилера на стена от тухли 1ци на къща на над 50 години , самите тухли бяха в такова състояние, че видията влизаше в стената като в масло а дюбелите се въртяха или изчезваха в кухини в стената. как реших проблема ? ами купих дюбели едни червени български които са плътни здрави и се отварят доста и размер фи12 на 140мм заедно с гредарски винтове които бяха 200мм с 6 стенна глава за ключ пробих дупките не хоризонтално ами с лек наклон надолу в задният краи. след което напълних дупките с санитарен/стъкло силикон (изхабих почти 4 цилиндъра) сложих дюбелите и изчаках 24 часа, след което монтирах боилера и се седи вече 3 години на мястото. без скъпи и специални решения от вносни производители ! :)

п.п. наи добре е човек просто да знае какво прави или да извика някои които има опит и може да прецени правилно за да не стават сакатлъци !!!
perko - специалист
Браво празно място, вярвам бойлера ще стои здраво закрепен без да падне дълго време.
Човека обаче не пита как да си закрепи бойлера, а разни леки джунджурии.
Ето и моето мнение - макар да съм малко "джаста-праста" бих сложил достатъчно дълги дюбели, така че да не шава - тоест да хване поне поне две стени в тухлата. За закачалките със сигурност - там имаш динамично натоварване, което изисква по-здраво закрепване. Ако е някоя лавица в хола, на която слагаш разни сувенири - там може и да направиш компромис, но според мен не си струва.

Аз, замалко да осакатя сина, след като единия дюбел на кухненския шкаф изтърва и полетя надолу право към ококореното бебе. Побеляха ми косите за част от секундата, добре че бях там и успях да бутна шкафа по-настрани. Пу, Пу, да не се случва на никой.
muhtarov - специалист
Полиуретан НЕ

когато не се получава с пирон дубел бил той рамков или друг.

номера е както каза колета с химически анкер
по точно.
има дву компонентни силикони, паста и втърдител, вървят заедно в един картуш, има го с нормални рамери.
нанася се в предварително почистен от парченца отвор. ако е куха тухла се слага монтажната мрежа(трябва да я видиш, представлява 10см маркуче от мрежа) и се полага монтажното лепило. след това се поставя патента,
съхнене при 25-30градса за около 10-20мин.
става бетон.

виждал съм отчупени парчета от тротоарни бордюри, залепени с това лепило. няма разбиване.
vk - специалист
Пробвай с такова лепило, като на снимката по-долу:
Църкаш малко върху дюбела и го пъхаш вътре
Може да ползуваш на Henkel - PL600 (на снимката е показано PL60)
Химическия анкер PL700 е най-добро , но двойно по скъпо (към 15-16 лв). Иначе е най-здраво.
Изображение _Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Обикновени дюбели с полиуретаново монтажно лепило?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: