Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
rorik - специалист
Защо в Америка хигиенната норма е най-малко 500 метра от жилищни помещения,
в Европа 300 а в България 50-70 метра?
torbalan - Дървен философ
увличаш се в разсъждения по материя, в която очевидно нямаш познания...

моя съвет е да се довериш на това, което са ти казали и да приемеш, че не е вредно и не е опасно :)

и къде ги четеш тези хигиенни норми?

като цяло - изискванията в българия, където не са приравнени към европейските са по-строги...
американските пък са най-лабави...

за едно единствено изключение се сещам - дърветата около пътищата... в сащ до колкото знам са забранени...

ето в англия как ги разполагат:
http://www.prattfamily.demon.co.uk/mike ... amicro.htm
rorik - специалист
Това, което ми показваш в Англия е кабелен , не безжичен .Нещо като демодулатор за един или 2 абоната.Кабела все пак е екраниран. Тук го има за 2 етажа една такава кутия.
По времето на соца за работа във високочестотна среда на заплата 80 лв ми даваха 5 лв вредни Това щото не разбирам , де. Искам да си припомня за какво ставаше на въпрос.
Ако някой знае повече ще ми е от полза.
rorik - специалист
rorik написа:
Това, което ми показваш в Англия е кабелен , не безжичен .Нещо като демодулатор за един или 2 абоната.Кабела все пак е екраниран. Тук го има за 2 етажа една такава кутия.
По времето на соца за работа във високочестотна среда на заплата 80 лв ми даваха 5 лв вредни Това щото не разбирам , де. Искам да си припомня за какво ставаше на въпрос.
В приемно предавателните протоколи има опция отделно за интензитет на магнитното поле и интезитет на електрично поле за което няма данни за стойности .Това значи ли че държавата няма как да контролира тези параметри?
bonevvv - специалист
Когато са на твоя блок антените излъчват от твоя блок в посоката, в която са насочени.
Последна промяна от bonevvv на пет яну 28, 2011 10:39 am, променено общо 1 път.
crez - майстор
svetliopi44 написа:
Вредно е ...имаше стара тема във форума ...
Тепърва ще откриваме резултатите от облъчването ...
+1. за всяка нова технология се полага курбан, колко ще е този само бъдещето ще покаже. Едва сега започва, раждат се деца с малоформации, редки болести, все още ги преписваме на Чернобил и не можем да повярваме #-o че причината е телефона който носим в джоба си. Жестока истина.
rorik - специалист
Просто анализирам прочетеното.
Едно време хигиенните норма беше ,ако говориш 3 минути по телефона да се възстанови ухото трябваше 3 часа да не говориш по телефона.Поне 50 процента от работещите в комуникациите имаха така наречения вестибуларен синдром.Имаше всяка година профилактични прегледи.Това беше при звукова честота от 300 херца до някъде 16-20 килохерца.
Сега мобилните от 900/1800 мегахерца.
Базовите станции от 3,5 гигахерца
Кое е най опасно?
Кое можем да регулираме?
Ако можем да изключим телефона си , можем ли да изключим базовата станция, когато си поискаме?Ако телефона ни облъчва докато говорим , базовата станция излъчва постоянно?
velsi - Почетен майстор
При нас базова станция има на покрива на сградата на ХЕИ, каквото и да означава това.
torbalan - Дървен философ
rorik написа:
GSM Base Station photos - Vodafone

ти това как си го превеждаш????
svetliopi44 - Чирак...
Е Торбалане ,не ти ли прави впечатление разликата ????

Тема "Вредно влияние на базовите станции на моб.интернет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: