Най - вълнуващия въпрос зимно време.
peter_m - специалист
Аз защо намирам цена от 6-7 лева литъра :?
Fortune - специалист
ArturDent написа:
Fortune написа:
При горене средно 10 часа на ден х 40ст ....
Искам и аз по 40 ст. ама от де ?
Че и по лев на литър, които е цитирал колегата по-горе...
Писах лев-литър, но тъй като разхода е около 0.400 литра на час, та затова съм писала разход НА ЧАС -40 ст!
Някъде из нета мярнах и такава промоция, естествено в голяма разфасофка и за закупилите камини от магазина... Но както писах тепърва ще има развитие на производство за биоетанол, каква цена ще стигне бензина, ако цената на биоетанола е 7-8 лева?
Dewalt - специалист
Имат в наличност и камините от по 120 лв - но били "чукнати"
unicata - специалист
и аз видях цена от 6 кинта за литърче, а това въобще не е икономично. макар че никъде не се споменава какво количество е необходимо за получаването на киловат топлинна енергия
panalov - специалист
По груби сметки харчи лев на час -за каква икономия говорим.
Fortune - специалист
unicata написа:
и аз видях цена от 6 кинта за литърче, а това въобще не е икономично. макар че никъде не се споменава какво количество е необходимо за получаването на киловат топлинна енергия
http://www.topobiavi.com/магазин-за-био ... 05521.html

Предлаганите биокамините разпределят топлинната енергия много по - бързо и по-ефикасно. Това се дължи както на липсата на комин, който при традиционните камини поглъща до 60 % от топлината, така и на използваното гориво: биоетанол, чието топлоотдаване е близо два пъти по- голямо от това на обикновени радиатори или климатици. За сравнение: при отопление с ел. радиатори /климатик топлоотдаването е между 1 и 3 Kw. С нашите биокамини може допълнително да бъдат отоплявани помещения до 45 м2., като по този начин се спестява от други източници на топлина. Едно помощение с големина 20 м2 се затопля за приблизително 15 мин. до ок. 25 градуса, като всички използвани данни са с приблизителни стойностти и варират в зависимост от големината и височината на помещението и от вида на използваната камина.
Явно все още е скъпо изцяло да се отопляваме с биоетанол, но камините наистина са на достъпни цени и ако написаното е вярно, то ще е супер като се върнеш от работа в студения дом за 15 мин да затоплиш стаята. Алтернатива е и при спиране на тока (все още се случва), а и по зимни празници ще е страхотно да мъждука огън в камината, можем да я местим от стая в стая или дори да я носим на вилата ;). Ще си мисля още, че покрай тези празници съм малко във финансов вакуум.
Dewalt - специалист
Повечето хора позволили си да имат подобна камина ще го направятт гъзариика.
Предполагам лев на час нямада им е фактор
Fortune - специалист
Току що говорих с един химик. Та той ми каза, че действително като отделена топлина е повече, заради липсата на комин и че няма разлика дали етанола е био или не.
Но ме предупреди, че със сигурност ще има голям конденз като при газовите печки...
unicata - специалист
а тоя етанол/биоетанол не може ли да се прави в домашни условия, хората биодизел правят за по 7-80 стотинки, защо да не пробваме и етало да правим
Fortune - специалист
unicata написа:
а тоя етанол/биоетанол не може ли да се прави в домашни условия, хората биодизел правят за по 7-80 стотинки, защо да не пробваме и етало да правим
Е химика каза, че може - като ракията :))))))))))))

Тема "Биокамини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: