Всички въпроси за вилата.
luul - специалист
Здравейте, нов съм във форума и имам някой въпроси и надявам се тук е мястото на което ще намеря отговори за тях.

1.Задължително ли е да се поставят дъски или OSB върху гредите ако подпокривното пространство е обитаемо
2. Знаете ли изпитани майстори на покриви в района на Етрополе.
3. Къде да се направи септична или изгребна яма, ако в единия край на двора има кладенец за вода, по средата е къщата а в другия край на двора има река, за да не се пулни от подпочвени води и да не замърсява водоизточника.
Денивелацията е 2м
stenmark - специалист
Няма вече септична има изгребна т.е. няма значение къде е разположена.Изискванията е да има отстояние 3м.от къща и съсед.Ако тавана е обитаем задължително трябва да има общивка,нали после ще има изолация и картон примерно.
luul - специалист
А ако е с хидроизолация под керемидите, някои майстори твърдят, че не е нужна обшивка и от там идват моите колебания
8180 - майстор
luul написа:
А ако е с хидроизолация под керемидите, някои майстори твърдят, че не е нужна обшивка и от там идват моите колебания
Обсъждани са подобни варианти - потърси, например тук:
viewtopic.php?f=47&t=29885
ebahti - майстор
luul написа:
Я ме светни око обичаш тая хидроизолация под керемидите на какво ще легне ако няма обшивка че ми стана интересно
dechev - специалист
Че се опъне само на мертеците брачед, не е проблем.

Прикачен файл

1.JPG
ebahti - майстор
Става...ама летвите и керемидите тр. самоубиици да ги редят.Яз на таа мушама и само на греди под нея се не качвам,особенно на първите редове.И не бих и позволил некой който аз съм наел да се качи там,освен ако не е навес на 2м. от земята
luul - специалист
Ето пример, който гледах наскоро :

http://www.misiamoiatdom.com/195-%D0%BF ... 0%B8%D0%B2

ако трябва да му се вярва на това клипче ще спестя 700 - 800 лева за обшивка. Така, че .......... :-D
ebahti - майстор
Ми успех, :-D ако си правя кучешка колиба-става.Ама я си представи тая оперция на 10м. от земята стъпил само на гредите
stiv1961 - майстор
luul написа:
Ето пример, който гледах наскоро :

http://www.misiamoiatdom.com/195-%D0%BF ... 0%B8%D0%B2

ако трябва да му се вярва на това клипче ще спестя 700 - 800 лева за обшивка. Така, че .......... :-D
Тази операция как ли би изглеждала на 15-20 м височина?Май е ,,Мисията невъзможна"

Тема "Покрив и септична яма на вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: