• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
king82 - специалист
Камината не съм я палил още, защото не са свързани радиаторите. Радиаторите не са сложени, защото трябва да се боядисат стените зад радиаторите. За това паленето ще е по-нататък.
До обезвъздушителя ще има достъп през страничната вентилационна решетка, която ще е 35x60 см за да се вади лирата отвътре. И те така :supz:
ivhand - специалист
S Rusev сигурно си прав, и архитекта ми говореше за термопомпа но първоначалната инвестиция е доста голяма(термопомпа, сондаж...) и не мога да си я позволя за сега така 4е сигурно ще мина на вариант пиролизен котел,. Твоя какава марка е ? Лощото е че 6те трябва да пристроявам допълнително помещение за него та не знам какави са изискванията към него(площ, как 6те се спавим с комин с достатъчна тяга)
ТТТТТТД а твиоя котел какава мярка е?
Що се отнася до буфера тои може ли да е на тавана при положение че не е изолиран, какъв обем трябва да е, мога ли да го сложа в банята , не знам идеа си нямам каде да е този буфер. :?
ivhand - специалист
в една друга тема ga- l e писала следното :
"нашата къща е около 120кв. от 5г. се отопляваме с котел на въглища ВИАДРУС който се намира в мазата която пък е вътре с къщата.много съм доволна защото котела се пали сутрин към 7ч. и пей сърце
чак на другия ден по същото време се отваря зада се запали отново.цялата къща е топла даже често отварям вратите защото става прекалено топло.есента зареждаме 3тона въглища домбас и накрая на сезона остават около 300кг.за мен това отопление ми е като шестица от тотото защото не се разправям да нося дърва постояно и да правя ремонт всяка година."
Някой знаели нещо пове4е за този котел?
ttttttd - специалист
ivhand: Колега ръчна изработка е.Пре доволен съм.55кв е,грея три етажна къща.Елементарен за чистене,в зареждането поставих рекорд 1 минута и 42 секунди и вече гори.Невероятно икономичен.
kapanec - специалист
ivhand написа:
в една друга тема ga- l e писала следното :
"нашата къща е около 120кв. от 5г. се отопляваме с котел на въглища ВИАДРУС който се намира в мазата която пък е вътре с къщата.много съм доволна защото котела се пали сутрин към 7ч. и пей сърце
чак на другия ден по същото време се отваря зада се запали отново.цялата къща е топла даже често отварям вратите защото става прекалено топло.есента зареждаме 3тона въглища домбас и накрая на сезона остават около 300кг.за мен това отопление ми е като шестица от тотото защото не се разправям да нося дърва постояно и да правя ремонт всяка година."
Някой знаели нещо пове4е за този котел?

Истина е 100% и аз съм доволен от тая марка 3т на година само че при мен се пали на обяд и на другия ден сутрина го зареждам да е готво като се върнат децата от училище да си го запалят :)
srusev - специалист
До ивханд - моя е Атмос Комби 30кв., буфер имам 300л. за баланс иначе задължително трябва да го изолираш. Перфето мобиле няма ама за Атмоса аз лошо мнение не съм чул. Има малко специфики при монтирането и автоматики, но после си цар, чистене зареждане е много лесно, ако гориш само дърва се чисти на седмица с въглища може на два три дни, гори всичко - дърва, въглища, екобрикети и др. Като разход така като гледам ще ме върже около 1000-1100 лв. за сезона. Е гледай - :right: http://www.youtube.com/watch?v=riKj1qhQAuQ
ivhand - специалист
Много благодаря на всички за мненията! :)
S Rusev искам да те питам няколко въпроса.
1 Каква площ отопляваш имаш ли бойлер, имаш ли изолация, дограмата каква е . какава температура подържаш приблизително?
2От къде си взе атмоса, кой ти го монтира и ти направи автоматиката? Вкакаво се състои автоматиката?
3 Какво имаш предвид 4е ако няма буфер трябва да се изолира, кое трябва да се изолира - котела ли? Така не хабиш ли енергия за да го подгряваш тоя буфер? В моя случай при положение че котела ще е в поме6тение извън къщата, трябва да изолирам това помещение и тръбите водещи до къщата ли?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ей тук показах снимки на подвързване и автоматиката:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 81#p313781
sveto - специалист
Здравейте! Аз също реших да си направя парно с печка с водна риза. Изчетох доста по въпроса но все пак не са ми ясни някои неща. Живея в къща на два етажа. Камината ще е на горния етаж, където ще отоплявам три стаи, коридор и баня + бойлер. Също мисля да сложа и два радиатора в две стаи на долния етаж. Имам няколко въпроса . Ще съм много благодарен на всеки, който ми отговори или просто даде съвет.
1. Имам две помпи Grundfos UPS 25-40 и 32-60 , коя ще е по-подходяща за случая?
2. Как се свързва РС ако искам да го ползвам и като защита?
3. Може ли (и има ли смисъл) да се монтира бойлера наобратно за да се обезвъздушава по-лесно?
4. Правилно ли са свързани нещата на схемата?

Прикачен файл

shema parno.JPG
naskov - майстор
1. И двете помпи стават-първата на 3та степен, втората на първа. Едната е с пресъединителни размери 1", втората 11/4"
2. РС трябва да е много голям за да служи за защита. По-добре ЮПС или предпазен клапан по температура
3. Къде са изводите на серпентината-странично или отдолу?
4. На прима виста е правилно. Дай диаметрите на тръбите и големината на радиаторите
-
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16

Тема "Локално парно - ВЪПРОСИ !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: