• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
neron777 - напреднал
моля за помощ за един вентилатор дадени са само мощноста 25w и оборотите 1375 оборта /min но не и дебита и налягането което създава той перката е 200мм опитах се да кача снимки но за мое съжаление не успях ако някой има желание да помогне ще бъда много благодарен .............?
Тани - модератор
Не знам какъв е вентилатора , но ако му промениш малко ъгъла на перките ще се промени и дебита , така че дадените от тебе данни не са достатъчни. Потърси отговора при производителя!
neron777 - напреднал
привет вярно е че ,съм дал малко информация но не разполагам с повече потърсих за нещо приблизително но вентилатора е старичък зная само това което пише на него завод 'pohorela' typ. nv 12-20 k/ ot-min 1375 /25w/ произведено в Чехословакия и нищто повече , както писах по рано не успях да кача снимки .............
Тани - модератор
Не знам дали ще ти помогнем с вентилатора , но колегата Velsi е написал много подрбно как да качваш снимки :

viewtopic.php?f=15&t=5265
neron777 - напреднал
ето това е вентилаторчето благодаря ' Тани 'за помощта .......... :wink:

Прикачен файл

Копие от вентилатор.JPG
Копие от вентилатор.JPG (25.4 KиБ) Видяна 2969 пъти
muhtarov - специалист
при вентилаторите са баня има много ... митове и заблуди

налягането не отговаря
освен при солер и палоу.имат една серия, 60лв./бр. но работи точно така както пише.

та при вентилаторите за баня най общо казано Ф100=100м3/ч;40Ра
Ф120=120м3/ч;60Ра
neron777 - напреднал
привет следователно за ф200мм възможно ли е да е приблизително 170м3 ;70pa вашето мнение........ :idea:
muhtarov - специалист
neron777 написа:
привет следователно за ф200мм възможно ли е да е приблизително 170м3 ;70pa вашето мнение........ :idea:

:))
вентилаторите за баня, битов вентилатор, или както там още може да се казва
са Ф100, Ф125, Ф150

Ф200 вече отиваме на друга категория
neron777 - напреднал
привет колега бихтели дали някакви оринтировачни данни/най-вече налягането ме интересува/ на подобни вентилатори като посочения по нагоре в темата d=200mm /1375 об.min / 25w ............................... :!:
STO-YAN - специалист
Здравейте.
За да получиш по-точни данни, обърни се към някоя хладилна фирма. Много често в своята работа те използват анемометри,
мисля, че така се наричаше. Успех.
Последна промяна от STO-YAN на пон фев 21, 2011 10:52 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "дебит и налягяне на вентилатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: