• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 24
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Илиян Илиев™ - майстор
Благодаря Стеф.

В момента се мъча с плеяра. Този вградения изкарва маймуница на субитирите. ВЛЦ дава грешка при инстала. Опитах други два и пак не става. Пламна ми мозъка и те така.
Илиян Илиев™ - майстор
Ни ма изнерви тоя плеяр ни нищо. Едни субитири не можах да пусна на български.

Утре ще пробвам с още 2-3 филма и ако не стане ша биам компа у земята.

п.п. Изгледах 2-3 филма с линукса докато имах и ундоус и ги зареждах от папката на уиндоуса. Сега като останах само с линукс и ми прави въртеле плеяра.
sstefanov - майстор
Ако ти излиза шрифт с маймуни си качи уиндоуските шрифтове с кирилица, избери нчкой от тях и настрой CP-1251 (или UTF8) за енкодинг.
Илиян Илиев™ - майстор
От къде да ги кача? В управление на софтуер не видях нищо, което да има уиндоус в името си.

edit: Айде сега ново двайсе. Снощи не можа да се свали VLC. Сега го свалих и се инсталира. Като го пусна и си излизат субитирите на български, но екрана започва да прескача целия.

Филма си върви, но на по-преден план има някакво трептене и прескачане на самия образ от филма. Като на стар телевизор, когато няма добър сигнал.

Интересното е, че подобно потрепване имаше и по време на инсталацията, но беше за част от секундата и през около минута може би, а сега е постоянно докато е пуснат VLC. През останалото време го няма изобщо.
hygro - майстор
Качил ли си правилния видеодрайвер?
Илиян Илиев™ - майстор
Ми не знам. Инсталирах линукса и всичко си тръгна. С плеъра, който си е в линукса няма ядове освен със субитирите.

edit: Инсталирах SMplayer. С него субитирите си вървят без проблем. Лошото е че моментното премигване през около 1-2 минути остана. Не е болка за умиране, но ако е без него щеше да е по-добре. Досега само с вградения плеър няма премигване.
stivemaster - майстор
Е винаги за това говорим бееее , аз също пробвах какви ли не линукси - полуфабрикат.Убунту - добре не ми тръгва нета обаче .Ако подкарам нета ,питах казаха ми ето тези проблеми - шрифтове , видеоплеъри и т.н. С лаптоп Тошиба съм - някои от драйвърите ги няма от къде ли ще ги търся , отвсякъде полуфабрикат.
Затова колкото и да си навит в един момент го разкарваш и не искаш да чуваш повече за линукс .Докато китайците не приключат с МС и да разпространят сериозно алтернативни - линукси никой няма да го направи.Ние като държава вместо да заложим на самостоятелна разработка оня дребния цензура Н.Василев купи 30000 лиценза за държавната администрация.
Между другото имам комшия който на около 21г. направи собствена дистрибуция линукс http://vslivecd.openfmi.net/vslive/
sstefanov - майстор
Да не би с Windows да ти тръгна нета на твоя лаптоп без да му инсталираш драйвери?

Аз пък напоследък забелязвам, че във все повече случаи с Linux тръгват повече устройства (особено мрежови) отколкото с Windows при чиста инсталация (без допълнителни драйвери).

(и между другото: Честит ни нов Debian Squeeze:
http://www.debian.org/News/2011/20110205a)
bigshop - специалист
sstefanov написа:
(и между другото: Честит ни нов Debian Squeeze:
http://www.debian.org/News/2011/20110205a)
Най-после!

:supz:
Илиян Илиев™ - майстор
Имам един дърт лаптоп със счупен дисплей. Намислил съм да го ползвам само като плеър за музика.

Та понеже много се бави с експи-то се чудех дали да не му сложа линукс.

Демек какъв линукс ще е подходящ като се има предвид, че компа има рам 256мб или няма значение какво ще му сложа?

Компа е HP Compaq Presario R3000 (R3410EA).
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 24

Тема "Linux - Има ли почва у нас - въпроси - отговори - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: