Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
tarsiaglo - специалист
Какво се има предвид извън равнината ?
velsi - Почетен майстор
Означава, че гледан диска така, както е на тази снимка ти се намираш в равнината на въртене.

Изображение

На тази снимка човека се намира перпендикулярно спрямо равнината на въртене.

Изображение

Идеята е, когато режеш нещо да избягваш да заставаш така, че да си в обсега на равнината на въртене и ако нещо случайно се откъсне от диска или детайла да не може да те засегне. Процеса на рязане трябва да се следи, но винаги да се намираш леко встрани.

Казано по друг начин този човек реже неправилно и позицията му е опасна:

Изображение

А този може да се каже, че е застанал правилно:

Изображение

Надявам се да си ме разбрал.
tarsiaglo - специалист
Мерси - много помагате !
Т.е. да си малко в страни от диска - има ли значение от коя страни да е това "в страни" ? Предполагам там където е отвора на диска, а не зад предпазитела ? Мерси и съжалявам за тъпоумните въпроси !
velsi - Почетен майстор
Да откъм страната с диска се застава обикновено. И от другата можеш да застанеш, но няма да ти е удобно и няма да виждаш къде режеш.
rendo - специалист
За съжаление отново и по повод минала седмица ще кажа слагайте иочила !!1

Явно с тези флексове не ми върви както ви казах миналата годиина
си порязах лошо ръката.

Миналата седммица резах едни винкели и ми влезна стружка в окото и ходих на лекар да я вади ... лекаря хваща и с игла изтъргва обгорялата част и вади стружаката .... няма да ви казвам какво ужасно преживяване е това ...дано да използвате очила ....
velsi - Почетен майстор
Аз съм минал по този път. И съм си научил урока. Без очила вече никога не работя. Не, че преди не съм знаел. Просто човек се учи най-добре от грешките си.
tihogr - специалист
И на мен ми се е налагало да работя с флекс честичко. Разминах се само със стружка в окото, която за моя радост сам извадих лесно без поражения и от тогава само с очила и с много внимание.

Тема "Работа с ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: