Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ЧефоС - специалист
STO-YAN написа:
...През лятото на 2010г., Брациговска фирма сглоби дървена къща от 65кв. м. жилищна площ, плюс веранда около 15кв.м.
за сумата от 40 хил.лв. Подадоха готов проект за да си извърши собственика сам узаконяване в Общината. Виза, ел., ВиК.
Нулевият цикъл/фундамента/ сам си изгради, със заустени във фундамента ел., ВиК. Сглобяването на къщата фирмата
извърши за 14 раб. дни груб строеж. С външни, вътрешни врати и ПВЦ дограма. Довършителните работи за сметка на собственика.
Цената на кв. м. ще ти се формира от: разрешителни/архитект с всички съпътстващи части+такси община ел. ВиК/
материали с които възнамеряваш да строиш и кой ще го строи-труда. Това е приблизителна информация. Ако всичко
сам си изграждаш възможно е да се включиш в цена за кв. м. 100-150 евро. Желая успех.
През 2008 г на съседа му прави подобен строеж някаква брациговска фирма. До първа плоча човека сам се справи. След това фирмата, груб строеж.
Вярно, бързо я направиха. ГРУБ СТРЕЖ. :lol: Но за цена двойно повече от моята като цялостно завършена. Пак на груб строеж. Тогава беше бума в строителството.
Е, като им видях цените, веднага се отказах. Ходих на проучване и във фирмата в Асеновград. Почти същата цена. Производствени халета под всякаква критика, пълни с административен персонал. Нали се сещате, че тоя персонал трябва да получава заплати от клиентите.
kukuchev63 - специалист
ebahti написа:
що ли си прайх труда да ти пращам 1 препратка??? :?
благодаря за труда но ютонг и за външа тоалетна не го слагам
PIP - майстор
Чудно ми е как ще си правиш къщата сам след като не можеш да си направиш едни елементарни груби сметки :?
STO-YAN - специалист
Господин Кукучев, Вие направихте ли си труда да разгледате теми в "къщи" и "всичко за вилата?
Има споделена много информация и доста точни изказвания! Сега изказвате мнение за итонга, а не го
споделихте в запитването си! Моля в бъдеще бъдете по-коректен при питане! Някои въпроси на които трябва да си отговорите:
Вила или къща за постоянно ползване? С какво ще се отоплява- охлажда? Ако се предвижда подово, предварително да се разчете. Ако е смесено отоплението-също. Ще ползвате ли слънчеви колектори за БГВ? Ще гоните ли критериите на пасивна къща/значителна изолация/? И още много въпроси на които е необходимо Вие да си отговорите!
Желая успех.
kukuchev63 - специалист
STO-YAN написа:
Господин Кукучев, Вие направихте ли си труда да разгледате теми в "къщи" и "всичко за вилата?
Има споделена много информация и доста точни изказвания! Сега изказвате мнение за итонга, а не го
споделихте в запитването си! Моля в бъдеще бъдете по-коректен при питане! Някои въпроси на които трябва да си отговорите:
Вила или къща за постоянно ползване? С какво ще се отоплява- охлажда? Ако се предвижда подово, предварително да се разчете. Ако е смесено отоплението-също. Ще ползвате ли слънчеви колектори за БГВ? Ще гоните ли критериите на пасивна къща/значителна изолация/? И още много въпроси на които е необходимо Вие да си отговорите!
Желая успех.
що вие добро мнение е ли имате за ютонга
torbalan - Дървен философ
миналото лято, когато аз строих, сглобяемите къщи бяха повече от два пъти по-скъпи от строенето по класически вариант...

водил съм двама собственици на фирми (при завършен строеж и довършителни работи вътре), които се занимават с такъв тип строителство, и двамата казаха че дори два пъти по-скъпо от това, което съм похарчил, пак ще им е малко...

за плочата - лично на мен с гредоред ми харесва повече... не виждам смисъл от плоча, още повече ако ще е на един етаж къщата... за себе си съм го направил с гредоред, въпреки че съм предвидил спални под покрива да правя :)
ebahti - майстор
Я светни аудиторията кво против,имаш за итонга???
kukuchev63 - специалист
ebahti написа:
Я светни аудиторията кво против,имаш за итонга???
ами за мен материал който пие вода за секунди а изсъхва за месеци не е практичен да ще кажеш че ако е изолиран добре няма да поема вода съгласен но я ела да видиш обектите които строиха с ютонг на какво дередже са :drinkers:
ebahti - майстор
Тука ясно се вижда как основата,под първия ред газобетон,включително и първия ред са намазани с хидроизолация на "изомакс".Под плочата и арматурата съм сложил найлон.Влага нямам никъде,М/у другото газобетона е по скъп от тухлите ама с него се бачка по бързо и си спестяваш хоросан и после мазилка :wink:

Прикачен файл

Copy of Photo-0045.JPG
kukuchev63 - специалист
ebahti написа:
Тука ясно се вижда как основата,под първия ред газобетон,включително и първия ред са намазани с хидроизолация на "изомакс".Под плочата и арматурата съм сложил найлон.Влага нямам никъде,М/у другото газобетона е по скъп от тухлите ама с него се бачка по бързо и си спестяваш хоросан и после мазилка :wink:
не искам да бъда черноглед но при нас има хиляди обекта с ютонг които са в ужжастно състояние ремонтирват проблема и след време избива влагата отдолу :toimonster:

Тема "къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: