• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Всички имаме коли, нали ?
dj_marti79 - специалист
dj_marti79 написа:
Много яко. Ето значи не е невъзможно. От визуализирания принцип в клипчето се вижда че единия цилиндър е за високо а другия за ниско налягане, за да може да се използва двустъпално понижаването на налягането.
Както споменах в по горния си пост, тук случая е обратния - използва се двустъпално повишаване на налягането.
Значи сега какво, търсим компресор от танк? :lol:
lecki - специалист
Компресора не е проблем - има за зареждане на водолазни бутилки 200бара,
но КПД-то на един компресор е въпроса колко е? Ако има някои запознат?
Аз си мисля че не е поголямо от 0,5 и при КПД на мотора от 0,85
общо става 0,425 което не дава особенно предимство пред един дизел-0,45.
Единствено рекуперация при спиране (вградски условия е ефективно) е възможна.
За закрити помещения е много добре.
STO-YAN - специалист
Здравейте.
Фирма "Фесто" произвежда пневматични двигатели. Виждал съм но са много малки. Произведени са да задвижват малки
транспортни ленти. Възможно е да имат и по-сериозни, дори и с редуктори но трябва да се провери. Представям си
велосипед със задно задвижване или триколка с три мотор-редуктора. Редуктора спрямо пневмо-двигателя да е на
90 градуса. Ако нещо такова се намери, ще се монтира на всяко колело. Трабантите мисля, че бяха около 25 конски
сили. Потегляне и ускорение ще става през шибър. Реверса - ще променя посоката на подаване на въздух в пневмо-
двигателя. Трябва да се помисли, как да се "отцепи" при движение по инерция? Доста неизвестни ще се получат!
Ако сме сериозни може и да стане! [-o<
null - специалист
STO-YAN написа:
...Трябва да се помисли, как да се "отцепи" при движение по инерция?...
Скоростната кутия на трабанта си има ФРОЙЛАЙФ, което на простоцарски значи, че на 4-та като си махнеш крака от газта все едно си изключил.
dj_marti79 - специалист
КПД-то в никакъв случай няма да е по-малко от това на дизелов автомобил тъй като тук нямаме "такт сгъстяване", а горивото е вкъщи на контакта а не на бензиноколонката.
Дизела се очаква лятото да стигне 2.50лв :?

НЕ НА ПЕТРОЛНАТА НЕЗАВИСИМОСТ !
dj_marti79 - специалист
Сгреших, дизела още сега е 2,50лв. С тези размирици в Африка скоро можем да очакваме 3,00лв.
Някой да има някакви предложения?
Mapek - специалист
Преди доста време бях писал в един друг форум, че имам идея по този начин да се складира енергия вместо в акумулатори. Бях отсвирен с аргумента, че енергията, с която ще се нагнете въздуха и тази, която ще се консумира в последствие са направо несъизмерими. Аз лично не приех безрезервно тези аргументи. При положение, че говорим за енергия от слънцето или вятъра, която на практика е безплатна и ако не се впрегне, макар и несъвсем ефективно просто се губи в пространството. А може би наистина има надежда? :?
dj_marti79 - специалист
Тук няма да бъдеш отсвирен, а ще срешнеш съмишленици. :wink:
Разполагаш ли с някаква информация за КПД на компресор?
И по-трудния въпрос - как да превърнем сгъстения въздух отново в работа?
2v6 - майстор
dj_marti79 написа:
Тук няма да бъдеш отсвирен, а ще срешнеш съмишленици. :wink:
Разполагаш ли с някаква информация за КПД на компресор?
И по-трудния въпрос - как да превърнем сгъстения въздух отново в работа?
Дали ще стане с винтоверт :?

Прикачен файл

HPIM5224.JPG
HPIM5224.JPG (65.75 KиБ) Видяна 5959 пъти

Прикачен файл

HPIM5223.JPG
HPIM5223.JPG (56.1 KиБ) Видяна 5959 пъти
velsi - Почетен майстор
Според мене няма да стане. Тези винтоверти и изобщо инструментите от този вид са с турбина и през тях въздуха минава на поразия. Много разход ще дава, а никаква тяга. Доста клипове изгледах в YouTube и най ми допадна варианта с подаване на въздух през отвора за свещта с електромагнитен клапан в определен момент. Не ми е ясно обаче с какво налягане на въздуха го правят и какъв въртящ момент се постига. Щото ако е само да се завърти мотора е ясно, че ще завърти.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "ЗАДВИЖВАНЕ СЪС СГЪСТЕН ВЪЗДУХ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: