Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
ArturDent - Почти Безобиден
Ами да, просто единия вид тухли е поел повечко разтвор и/или по-бързо/бавно го отдава/съхне.
vipltd - специалист
Това не е сол,може би е от съдържанието на варовик в глината.
Може д се запечата с хидроизолация.
ebahti - майстор
Дзначи да предположа че става въпрос за по ново строителство и тва което избива е пластификатор против замръзване на разтвора с който е зидано....мии ако е така измии го 2,3 пъти и решаваш проблема. пп.Разрешавам ти да пишеш на диалект-ама не и на маймуница :cool:
Илиян Илиев™ - майстор
Въпросното бяло нещо не е свързано нито с новото строителство, нито с каквито и да било материали.

Тук го наричат с име подобно на сол, но както и да е. Свързано е с влагата и още нещо, което не съм много сигурен какво е за това няма да го споменавам.

Та демек това нещо избива по стените до 1м височина и предимно по краищата на влажните петна. На тавана избива по същия начин. Естествено избива и по цялото петно, но в самите му краища е най-концентрирано. На тавана избива при продължително просмукване на дъждовна вода.

Та демек да пусна жокера - това бялото избива, когато в стената или плочата просмуква дъждовна вода.

Има си материал и инструкции към материала. Аз лично ще го използвам за първи път след като се оправи времето и не мога да дам мнение за ефективността. Все пак е важно да се отбележи, че марката е Мапей, а това говори много.

п.п. Имайте предвид, че това бялото надува и руши мазилка, тухли и бетон. Само му трябва време. :wink:

http://www.mapei.com/BG-BG/product-deta ... &IDLinea=3
Spokoiniq - майстор
Илиян е прав за дъждовната вода, в мойто мазе-работилничка беше така когато го взех, просмукваше вода заради запушен канал, в който се вливаше олука, и течеше по стари тротоарни плочки, напукани и върху пясък.Прекарах водостока в градинката зад блока, през плочника и пренаредихме в приятел цялата зона пред мойто мазе + 1м в двете посоки върху земновлажен с хубаво фугиране на плочките.Чаках месец, валя силно, но вече нямаше влага, и после свалих старата мазилка и измазах наново, сега е на латекс втора година и не мърда.Блока е тухлен, странното е че частта от стената под земното ниво(3/4) е с тухли единички, дали е двойно редене само не съм пробвал...
lecki - специалист
Един познат каза че пръскат това бялото със син камък все едно лозе
(предполагам че концентрацията е подобна) и после мазилката.
Johny - майстор
Малко се разводни темата /както винаги/.
1.Някои вече каза - това не е сол /NaCl/
2. Вече казах по-горе, че при мене се появява в/у мозайката на вилата, а от долу има резервуар с вода. Сега гледам, че се появи и в/у бетонните стени на мазетата в блока, тъй като от известно време се просмуква видимо влага.
Извода е само един - няма общо с материала /бетон, мазилка и т.н./, а само с влагата, където трябва да се съсредоточат усилията.
Илиян Илиев™ - майстор
Ми аз съм му дал линк и жокер на човека, нека се съсредоточава на воля.
Здравейте.
Незнам за решението на въпроса, но и при мен има от въпросната "сол".От задавани въпроси съм научил, че това е резултат от неизпечена тухла.По мои наблюдения въпросната тухла има жълто-зеленикакъв цвят а въпросната "сол"била вид плесен.
Третирал съм със Саво, краткотраен резултат.
Премахвал съм следи от ръжда на тавана като съм изстъргвал мазилката,боядисвам с блажна боя и наново замазвам.Резултата е страхотен.
Решил съм да пробвам същата техника на въпросното место.
Johny - майстор
Аз пък да ти кажа, откакто ВиК си отстраниха теча и шахтата на пощаджиите до блока престана да се пълни с вода, въпроса се реши.

Тема "Сол върху тухли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: