• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
ditronix - специалист
Господин азбука,колегата отдавна е решил проблема си :sun: А аз да те подсетя,че ако захраниш телефона с 3,7V той дори и да запали,първият опит да направиш нещо с него ще го угаси.Напрежението,което е необходимо за нормална работа на телефона е затворено в границите 4,00-4,2V.Ako стабилизаторът е направен със свястна LM317 или LM 34063 тестът с лампата е излишен.Тия хиляди микрофаради също са излишни,даже могат да се окажат и вредни-справка дейташийтът на 317.И като се има пред вид,че алармените системи се захранват от акумулаторна батерия и мрежа 220V ,буферирана от тази батерия,на изхода на стабилизатора едно кондензаторче 100uF е предостатъчно.Батерия в телефона (ако е SIEMENS особено)в този случай води до неизбежни чести изключвания вследствие на бъгав софтуер.Затова нищо повече от един стабилизатор не е необходимо.А зарядните от телефоните ги събирам в едни торби :-D Все някога може да ми потрябват :? А,да, батерия в телефона (ако е SIEMENS особено)в случай
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
ditronix написа:
Господин азбука,колегата отдавна е решил проблема си :sun:
- Ако е така значи напразно се хабих. :o
ditronix написа:
А аз да те подсетя,че ако захраниш телефона с 3,7V той дори и да запали,първият опит да направиш нещо с него ще го угаси.
- Написал съм над 3,7V (под товар 450mA), а не на празен ход - има огромна разлика.
ditronix написа:
Напрежението,което е необходимо за нормална работа на телефона е затворено в границите 4,00-4,2V.
- Тука си в грешка, обхвата в 95% от случаите е 4,2 - 3,6V. Има отделни дърти модели дори до 3,3V даже издържат.
ditronix написа:
Ako стабилизаторът е направен със свястна LM317 или LM 34063 тестът с лампата е излишен.
- откъде разбираме, че е свястна освен със тест.
ditronix написа:
Тия хиляди микрофаради също са излишни,даже могат да се окажат и вредни-справка дейташийтът на 317.И като се има пред вид,че алармените системи се захранват от акумулаторна батерия и мрежа 220V ,буферирана от тази батерия,на изхода на стабилизатора едно кондензаторче 100uF е предостатъчно
- тук не споря (за дейташийта) , много ясно че ако имаш свястна батерия няма да сложиш втора.
:prost:
ditronix - специалист
Гаснат на 3,7V бе човек!Косата ми беше побеляла преди няколко години,докато вдяна конеца в иглата :? Вземе ли да набира-ако е под 4V умира!Даже на някои модели индикаторът на батерията на 4V не се напълва до края.За тестовете -да,когато се правят единични бройки,е добре да се провери изходът под товар.Аз понеже правя по много,проверям първите 1-2 стабилизатора и толкова.Старопрамен пиеш ли? :lol: :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Използване на gsm без батерия?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: