• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Съвети за начинаещи готвачи.
LazarGanev - "Велик майстор"
Чимен и сминдух са различни растения от едно семейство (бобови). Чименът е културно растение с по-едри листа и се култивира, като се използват семената му за кайзероване, а сминдухът се събира диворастящ и се ползват листата и стеблото като подправка и като съставка на шарената сол
ArturDent - Почти Безобиден
LazarGanev, май е точно обратното. Чименът див, а сминдуха култивиран?
И май за сминдух се използват семената. Поне това което имам стрито, е много светло кафяво на цвят и изобщо не мяза на направено от листа.

Както и да е: Другата седмица очаквайте 1-ва серия на пастърмата. Ще снимам и пакетите на които пише сминдух и производителя, и как изглежда.
torbalan - Дървен философ
заложих одеве поредната нулева серия...

при мен са все нулеви, защото няма повторяемост :)
ArturDent - Почти Безобиден
Ами да беше щракнал нещо.
Или нямаш фото, или не можеш да снимаш ... :razz:
Ето нагледно какъв резултат постигнах, благодарение на вашите рецепти.
Това е св. врат обработен с червен и черен пипер, чубрица, бял риган, розмарин, чесън...
За вкусовите качества - добри, ще продължавам да експериментирам.

Прикачен файл

DSC06340.JPG

Прикачен файл

DSC06339.JPG
silllveto - Майсторица
Най-яката тема! :-D
Вчера зарових две парчета телешки шол в морска сол... И нямам търпение. Само не знам като ги просна на балкона как да ги опазя от боклуци и птици. Дали хартията ще помогне и не пречи ли? Гълъбите в квартала сега са умрели от глад... :razz:
Имам килер, но там са бойлера и пералнята, не е влажно, но не е проветриво. :?
трябва да е проветриво...

до скоро живеех в апартамент и не съм имал проблеми с гълъбите... ама бях на последен етаж и нямаше проблеми с боклуци...

хартия, тензух или нещо подобно не пречи...стига да не е плътно полепнало в мръвките :)
Илиян Илиев™ - майстор
silllveto написа:
Най-яката тема! :-D
Вчера зарових две парчета телешки шол в морска сол... И нямам търпение. Само не знам като ги просна на балкона как да ги опазя от боклуци и птици. Дали хартията ще помогне и не пречи ли? Гълъбите в квартала сега са умрели от глад... :razz:
Имам килер, но там са бойлера и пералнята, не е влажно, но не е проветриво. :?
Ми най-добре тензух, както казва торбалан или нещо на малко по-едри дупки.

И за да не полепва по месцето може да му направиш рамчица. Или пък да ползваш стръковете от чубрицата или сминдуха след като са обрулени шумчиците.
silllveto - Майсторица
Мерси ви! :-D
Илиян Илиев™ написа:
Или пък да ползваш стръковете от чубрицата или сминдуха след като са обрулени шумчиците.
Виж, тва е идея, да... как се казваше, подобно на когато се слагат пръчки в/у лехи с лук... Та нещо такова :razz: Бе ше спасим мръвката! :wink:
ако трябва - на пост с въздушната пушка ще стоите... и пак няма да я дадете :)

ето и няколко снимки...

хронологично вървят от долу нагоре

на най-долната е снимана току що извадена от водата и опитана вече пастърма...
на втората се вижда как съм закрепил светкавицата за да снимам (тенджерата е пълна с мръвки и вода)
а на третата - вече окачени да съхнат...

да видим ще познае ли някой с какво съм ги овесил...

Прикачен файл

DSC_9511-1.JPG

Прикачен файл

DSC_9510-1.JPG

Прикачен файл

DSC_9508-1.JPG
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Туршии, боб, кисело зеле, дайте да си поговорим за Пастърма!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: