Здравейте на всички. Значи предстои ми изграждането на локално парно с котел. Разположението е следното: котела ще е в мазето, захранващите траби ще тръгват направо нагоре и ще минават през първия етаж, колекторите ще са разположени на втория и там ще са радиаторите. На първия етаж няма да има радиатори защото етажа е на брат ми.Ще има 6 радиатора две лири и бойлер. Мощостта на котела сам го изчислил 24 киловата. Избрал сам и радиатори според квадратурата на стаите. Та вапросите са ми: имам на разположение захранващи тръби 2 цола неръждавейка и питам дали ще ми свършат работа от котела до колекторите и каква помпа ще ми препоръчате. Само да спомена че тръбите от колекторите до радиаторите и бойлера са Ф18 мм а до лирите Ф16. Системата ще е отворена и разширителния съд ще е на тавана над втория етаж, трети няма. И каде да вържа разширителния съд и помпата на топлата или на студената вода. За самотек незнам дали ще работи защото колекторите ще са на около 30 сантиметра от пода и тръбите за радиаторите тръгват надолу по земята към тях. демек има чупка там ако ме разбрахте. Естествено ще има обервъздушители на колекторите.
Моля дайте мнения по въпроса.
Моля дайте мнения по въпроса.