• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Замислих се за стаен термостат говорих със техника и се оказа доста сложно да си настроя горелката да ми изключва през ноща сама без да ми покажат та като изляза от болницата само да съм жива де ще ги извикам да дойдат да го направят но мисля да поставя едно такова чудо може ли да ми обясните по подробно за него за какво точно служи какви видове има и кой са най- добри и най-важното колко струва/ скъпо ли е ????/Виждам, че има доста майстори във тази област тука мисля, че няма да ви представлява трудност да ми обясните .Благодаря предварително.
filmatoplo - майстор
Има стаен термостат обикновен който следи само температурата в стаята но постоянна зададена денем и вечер .Има и други стайни термостати наречени -седмичен програматор , които следят за топлото в стаята по зададени стойности за всеки ден и час .Първите са по 25-40 лв , вторите са и до 150 лв.Изглежда скъп втория но той се изплаща още първия месец. :wink:
Може би за нещо такова говореше техника да вога да си задавам седмичната програма и може би ще и по-лесен начина на работа със него но това са много пари ще си помисля пак.Благодаря ти за бързия тоговор.
turistak - специалист
Marinka

Разгледайте ръководството, много е лесно да настроиш горелката да включва / изключва. Има 4 цикъла на ден. на линка който изпратих има и на руски.

Ако имате кой да чете от английски, дай мейл и ще ти пратя по-сбито и елементарно описание как се правят настройките. Надявам се да имате термоглави да ограничат температурарта в помещенията.
1- е програмиране за понеделник
2 - вторник
...
7 - неделя.

• Мигат денят 1 и Радиатор: програмиране на отоплението в понеделник
• Мигат денят 2 и Радиатор: програмиране на отоплението във вторник
• Мигат денят 3 и Радиатор: програмиране на отоплението в сряда
• Мигат денят 4 и Радиатор: програмиране на отоплението в четвъртък
• Мигат денят 5 и Радиатор: програмиране на отоплението в петък
• Мигат денят 6 и Радиатор: програмиране на отоплението в събота
• Мигат денят 7 и Радиатор: програмиране на отоплението в неделя
• Мигат денят 15 и Радиатор: програмиране на отоплението в периода понеделник - петък
• Мигат денят 67 и Радиатор: програмиране на отоплението в периода събота - неделя
• Мигат денят 16 и Радиатор: програмиране на отоплението в периода понеделник - събота
ivhand - специалист
Здсравейте колеги, сигурно съм малко офтопик но искам да ви попитам нещо за пелетните горелки.
Един приятел ми каза 4е има котле атмос 30 вата, на което са му монтирали пелетна горелка на ерато и сега може да си ползва котлето какато на дърва така и на пелети :? Мен такъв вариант ме устройва напълно , щото като съм си вкъщи ще си турям дръвца за икономия, а като съм на работа ще я караме на пелети. Проблема ми е че нямам мазе или котелно където да сложа такъв котел. А в магазина изрично ме предупредиха че не трябва да се монтира в жилищно помещение, дори в коридора (а имам бая голям коридор) щото е опасно . Така че остава варианта с камина докато си направя котелно (няма да е скоро) Та да си дойдем на думата: Някой знае ли за камина на която да се монтира пелетна горелка и тя да може да си работи и на дръвца?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами - сложи си 2 камини - една на пелети и втора - на дърва. С парите от горелката спокойно можеш да си купиш пелетна камина. :)
ivhand - специалист
Лазаре и аз си мислех за това, но не знаех 4е горелката струва колкото камината, а сложно ли 6те буде свързването на двете,да не би да се усложни цялата система , да ми създава ядове, или пък да стане опасно че имам малко дете
Има горелки, които струват колкото няколко камини, както има камини, които струват колкото няколко горелки. Вносните камини с водна риз са скъпички. Ерато имат хубави и евтини камини, но са без водна риза. Има други български производители, ама сега не съм подготвен да ти препоръчам.
ivhand - специалист
На мен идеята ми е ако ще ползвам 2 камини и двете да са с водни ризи и ако е възможно да са свързани така 4е ако на тази с дървата е изгаснала(някой я е забравил, или няма никой вкъщи), пелетната да се "сети" 4е става студено и да се включи и да подържа температурата в помещенията. само не знам дали може да стане такова свързване( и затова искам мнение от някой с пове4е опит и знания, че аз съм много бос в товаа отношение :-D И пак ще попитам , няма ли някакава камина , която да работи и на дърва и на пелети?Ина4е ми се струва прекалено сложно). Другото за което се чудя е на какви марки да заложа ако ще купувам 2 камини. Мисля си да взема хубава на дърва и някаква по евтина на пелети( за да влезем в бюджета все пак).
Колеги , дайте идеи, помогнете, за да знам като отида в магазина какво да искам, защото на тях им е най лесно да ми кажат че варианта който те предлагат е единствения възможен и друг няма. #-o
Moже да се вържат 2 камини, няма проблем. Колко радиатора имаш, не те ли устройва соло камина за закърпване на положението?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: