Всичко за дърводелството
Dewalt - специалист
Колега това с ламината съм си го мислил и аз.
Имам даже останали към 5-6 пакета.
Само че мисля ако могада го сменя в магазинассветъл че тозие доста тъмен - да не ми прави малките помещения свити.
Освен това от снимката не се вижда как си завършил в ъглите- китвал ли си за да стане една повърхност вратата с ламината или с силикон.
rum_sz - специалист
http://www.rosi.bg/lakirani/119

Дебелина 3,2мм

Един лист правиш 2 врати

15лв бройката

Може и касата да поправиш.
Dewalt - специалист
rum_sz написа:
http://www.rosi.bg/lakirani/119

Дебелина 3,2мм

Един лист правиш 2 врати

15лв бройката

Може и касата да поправиш.
Материала е готин колега - но как правиш 2 врати - при тия размери става една врата двустранно според мен
maxuel82 - специалист
Евала ! и аз имам врати за подновяване ! Това е много хубаво ама как се лепи върху вратата ! може ли с него да се направи и касата от вътрешния край !Ето ми ги и вратите ще стане ли работата !!! имам 5 такива врати ! Кафявата част на вратата едно време е мазана с нещо :? но незнам какво е !Каза ми че била някаква смес от туткал и оцветител но не съм сигурен !

Прикачен файл

Picture 005.jpg
Picture 005.jpg (37.87 KиБ) Видяна 17551 пъти

Прикачен файл

Picture 004.jpg
Picture 004.jpg (37.06 KиБ) Видяна 17551 пъти
toni_g79 - специалист
Малко ми е чудно как ще стане с тези ламинати,според мен ще си прилича на мазано дупе,как се оформят крайщата и страните където се затварят :? .Най-добре като няма пари за нови,да се свали старата боя до основа да се сложи един праймер да се китоса където е необходимо,едно шкурене и ново боядисване и ще се заприличат на нещо.С тези ламинати май само на снимка прилича на нещо :) нито фугите около стъклата могат да се скрият нито страните откъм касите :) Поне аз така ги виждам нещата :)
peter_m - специалист
Аз нещата ги виждам да се облепи с фурнир и после да се лакира :)
rum_sz - специалист
Да с фурнир,пак става,но следва шлайфане пръскане и тннн .... разходи и пари.

За 28лв една врата - плюс цената на лепилото.

Абе, мързелива работа,нооо има фасон :)
rum_sz - специалист
toni_g79 написа:
Малко ми е чудно как ще стане с тези ламинати,според мен ще си прилича на мазано дупе,как се оформят крайщата и страните където се затварят :? .Най-добре като няма пари за нови,да се свали старата боя до основа да се сложи един праймер да се китоса където е необходимо,едно шкурене и ново боядисване и ще се заприличат на нещо.С тези ламинати май само на снимка прилича на нещо :) нито фугите около стъклата могат да се скрият нито страните откъм касите :) Поне аз така ги виждам нещата :)

Издърпваш пантите назат и работата става.Само за бравата по дълги болтове.За касата има специални плаващи профили.Или разгледай mdf профилите,тях може да молзваш, и за прозореца, и за касата.Няма боядисване ,само почистване. :) :)
toni_g79 - специалист
Добре де като отвориш вратата и погледнеш ръба какво се вижда,за задния ръб същия въпрос :? ламинат лепнат за вратата (там как се оформя ) :? аз ли не мога да разбера #-o
rum_sz - специалист
maxuel82 написа:
Евала ! и аз имам врати за подновяване ! Това е много хубаво ама как се лепи върху вратата ! може ли с него да се направи и касата от вътрешния край !Ето ми ги и вратите ще стане ли работата !!! имам 5 такива врати ! Кафявата част на вратата едно време е мазана с нещо :? но незнам какво е !Каза ми че била някаква смес от туткал и оцветител но не съм сигурен !
От един лист ,една врата .При липса на преса ,ползвай прома,мажи с четката , вратата и паното ,изчакай малко и смело :shock: :shock: :)

Тема "Стари врати и каси-начини за възстановяване? Готово! :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: