Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay - майстор
За да няма злоупотреби, сервизът на Метабо е Киров!
Там ще знаят как да ти "помогнат"!

Въпроса много ми прилича на ..."как да си отключа касата, че ми няма ключа..."

Модераторите да решат...
jekasus - майстор
Това да не някъква сложна електроника, че да не му махнеш привидно излишната част, че да почне да работи.
dandan74 - специалист
ми да ви кажа-доста сложно е ,пък и нали обещах утре да направя снимки и да ви покажа.а относно превързването според мен не е невъзможно но най малко ще трябва поне ключът да се смени,защото именно от него излизат 3 тънки жички които отиват в прословутата отливка,а междо другото съм писал и на киров за цена на дистанционно,не се притеснявайте-няма измама или кражба както предполагам някои си мислят.въпросът е дали някой е имал такава машинка и не му се е случвало това.иначе машината е старичка като модел,а пък и след взимането и вместо дължими пари е работила повече от година-и сега изведнъж е спряла.
housedoktor - майстор
Провери си четките ,мисля се самоизключват при износване.
dandan74 - специалист
всичко е 6,има индикация до кода/светодиод и картинки/ и съответно трябва да свети при прекъснат кабел,при износени четки и още нещо беше,но нищо не свети-просто явно трябва да се отключи.имайте търпение до утре-щи снимам всичко,или я чакайте,гледам че темата ви хареса-отивам да снимам. :o
housedoktor - майстор
В сервизите трябва да имат стенд ,на който се зака4а и показва ,както при диагностика на двигател.Поне метабо имат такава функция
mladkal - майстор
Имам този модел Метабо, който е от снимката. Води се Metabo KHE32. Закупувал съм го от магазин на Киров Бош преди около 5-6 години. Има лепенка за код, който заключва електроинструмента. Самото дистанционно -ключ не се предлагаше с уреда, а беше опционно. Не съм го закупил, но машината си работи и до ден днешен.
В този ред на мисли:
1. подкрепям пред -последната теза на колегата Хаусдоктор - износени четки.
2.изказвам съмнение, че машината е разполагала с дистанциония ключ, но някой се е направил на "интересен"
3.Нещо прецакано по кабел, ключ и др. подобни.

Отварянето е с торксови отверки, ключета. Трябва да става внимателно и старателно.
dandan74 - специалист
сори-утре ще снимам защото снимките стават лоши защото ми е тъно в гаража,иначе четки си има ,кабела е здрав и както казах машината е работила до последно,предполагам възможно е и няква друга повреда да е-а не да се е заключила,но повредата пак ще да е там в този блок някъде.а отварянето си е с обикновенна кръстата отверка-вероятно модела си и е стар.
rolls - специалист
mladkal написа:
Имам този модел Метабо, който е от снимката. Води се Metabo KHE32...
Да, ама на снимката е KHE 75 ...
dpp - специалист
Аз също имам Метабо перфоратор но е 28-ца. Моя е пак със същата система с кодове и ала бала. Не ми дадоха никакво дистанционно от Киров когато я купувах преди 4-5г. Кучето бачка на 6 да чукна на дърво. Не ми се е налагало нищо такова но дано не се и налага де. Иначе са понаблъскани с електроника Метоабото ! Но аз точно заради някой благинки го взех тогава. Първо имаше 2 степени на оборотите, второ има сменяем SDS+ и нормален патронник самонатягащ а и има регулиране силата на удъра, полезна глезотийка за "финни" дупчици в крехки материали. Сравнявах ги с боша 26-цата тогава , тая е 1010W :shock: - взех туй заради тея благинки, не ме е изоставяло досега! Ще погледна днес ако изнамеря книжката кво пише за тея годове да видим... :?

Тема "бормашина метабо-помагайте" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: