Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sian - специалист
grants написа:
tysonlkr написа:
Да уточниме първо: Помпата ти от какво се управлява? Кой я кара да спре и да се пусне?
Вариантите са два:
1-ви Човек който я пуска и спира
2-ри Терморегулатор който е сложен някаде близо до камината (за този регулатор говоря в предния пост :wink: )

Ако си с 2-рия вариант, кой ти е правил свързването на помпата?
сега разбрах.значи втория вариант.с терморегулатор е ,а свързването на помпата сам си го правил аз.терморегулатора е нагласен на 60 градуса
Свържи към терморегулатора един разклонител с 2-гнезда, в едното помпата в другото конвектора.
grants - специалист
sian написа:
grants написа:
tysonlkr написа:
Да уточниме първо: Помпата ти от какво се управлява? Кой я кара да спре и да се пусне?
Вариантите са два:
1-ви Човек който я пуска и спира
2-ри Терморегулатор който е сложен някаде близо до камината (за този регулатор говоря в предния пост :wink: )

Ако си с 2-рия вариант, кой ти е правил свързването на помпата?
сега разбрах.значи втория вариант.с терморегулатор е ,а свързването на помпата сам си го правил аз.терморегулатора е нагласен на 60 градуса
Свържи към терморегулатора един разклонител с 2-гнезда, в едното помпата в другото конвектора.
така няма да стане защото всеко път като спре помпата ще трябва да пускам ръчно конвектора,а пък и всеки път ще трябва да му нагласям градусите.
tysonlkr - специалист
grants написа:
така няма да стане защото всеко път като спре помпата ще трябва да пускам ръчно конвектора,а пък и всеки път ще трябва да му нагласям градусите.
Извинявай но аз май пак неразбрах нещо :?
Ти какво всъщност искаш да направиш? Не искаш ли конвектора да се включва когато помпата върти, а тя ще върти когато температурата на водата в системата е 60'С или колкото си задал на регулатора. Не е ли това идеята ти :?
Ако не искаш с контакти просто свържи конвектора с един кабел към помпата :wink:

П.С. И какво искаш да кажеш с това "и всеки път ще трябва да му нагласям градусите" Кои градуси ще трябва да нагласяш :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Термостат за конвектора с 3 датчика - ТR300 за 53лв - това е решението.

Прикачен файл

KF8301.jpg
KF8301.jpg (6.87 KиБ) Видяна 4348 пъти
grants - специалист
tysonlkr написа:
grants написа:
Извинявай но аз май пак неразбрах нещо :?
Ти какво всъщност искаш да направиш? Не искаш ли конвектора да се включва когато помпата върти, а тя ще върти когато температурата на водата в системата е 60'С или колкото си задал на регулатора. Не е ли това идеята ти :?
Ако не искаш с контакти просто свържи конвектора с един кабел към помпата :wink:

П.С. И какво искаш да кажеш с това "и всеки път ще трябва да му нагласям градусите" Кои градуси ще трябва да нагласяш :?
когато подам напрежение на конвектора ,той си има управление и от там се пуска.когато се пусне от управлението тои е настроено да вкл.примерно винаги на 22 градуса.
както климатика примерно се получава-като ти отпадне захранването трябва да го пуснеш от дистанционното за да тръгне.
grants - специалист
LazarGanev написа:
управлението е същото.даи повече инфо
илко илиев - специалист
можеш да му сложиш един регулатор за подово отопление.
tysonlkr - специалист
grants написа:
LazarGanev написа:
Човек защо не казваш че имаш такова управление :x
Аз точно това имах впредвит като те питах дали имаш регулатор на конвектора.
От него се настройва температурата на водата при която да се включва конвектора :idea:
Има ръководство за настройка, но в момента не мога да ти дам линк по късно ако не си намерил ще ти дам ръководството :roll:
grants - специалист
tysonlkr написа:
grants написа:
LazarGanev написа:
Човек защо не казваш че имаш такова управление :x
Аз точно това имах впредвит като те питах дали имаш регулатор на конвектора.
От него се настройва температурата на водата при която да се включва конвектора :idea:
Има ръководство за настройка, но в момента не мога да ти дам линк по късно ако не си намерил ще ти дам ръководството :roll:
не съм сигурен дали е точно същото-изглежда като това.от моето се настройва само темп.на въздуха.

Тема "конвектор+камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: