• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
marian1 - майстор
Здравейте, понеже си правя ремонт в къщи, и си изграждам предстенна обшивка, се интересувам какъв кабел да си заложа за кабелната тв?( трябва ли да го изолирам по някъкъв начин да не се смущава от скарата на гипскартона) Понеже не разбирам много от антени,тв и подобни, а искам да си го заложа предварително. По скоро въпроса ми като че ли, трябва да изглежда някък така, понеже на всичко има ментета, а искам нормално качество коаксиален кабел, бихте ли ме насочили от къде да си закупя някой такъв, и какъв кабел е необходим, за свързване на ресивъра ми към антена - мисля да си сложа външна, че при мен сигнала е доста лош.

П.С. Извинявам се на модераторите, ако не съм уцелил раздела - много се чудех къде е точният.
mirk - майстор
Сложи си гофрирана тръба с достатъчен диаметър, кабела днес може да е един утре да ти трябва друг за по каествено приемане.
velas - специалист
Подкрепям написаното от mirk.
Ако все пак искаш сега да полагаш коаксиален кабел, отиди до офиса ни в София (звънкай предварително) и си вземи истински кабел на Триакс. Щом ще излиза навън, ще ти трябва Triax KOKA 80 (черен). Предварително се консултирай къде ще може да се монтира сателитна антена, за да положиш кабела предварително. Трябва да се положи от антената до всяка стая с телевизор. Дори и кабелна да връзваш, пак ще ти върши работа.

Може и да ми пратиш координатите си, ще се опитам по карта да ти посоча мястото на сателитната антена.
styb - специалист
Коаксиалния кабел има оплетка която е точно защита от смущения , но наистина е хубаво да го сложиш в гофра обаче не е добре да е в тръбата заедно със силов кабел. Когато отидеш в магазина питай за кабел който е изцяло меден , а не помеднен - единия е около 0.40лв , а медния около 1.00-1.30лв/м. За ресивъра се слага същия кабел - отзад на антенния вход трябва да пише 75 ома
ivanovrg - специалист
ако са ти големи разстоянията тези кабели щя ти затихват много
гледай да ги пускаш по най прекия възможен път( особено ако ще ги ползваш за сателитен сигнал)
dpp - специалист
Понеже тоя Уикенд ще почвам ЕЛ-а и слаботоковата в апартамента...Та някой знае ли какво разстояние долу горе е добре да не се надвишава за сателитна ТВ. Значи , аз ще си изнеса комуникациоята отвън на терасата , там има видимост към сателитите но ми се вързват едни разстояния около 20м за най отдалечената точка ...Не би трябвало да имам поблеми но все пак..Кабел взех от Буклсатажиите , внасят един с медно жило , топчета по 100м, имат и с медна оплетка / къ, 72ст/м :shock: но е на топ 500м , та дано тоя 100м е читав. Нямам възмжност да слагам гофри и ще се влага в мазилката ...Някой взимал / тествал от тях? Не говоря за обикновения помеднения дето го слагат по домовете с антената .. :?
zoro1 - специалист
Ако имаш проблем слагаш по голяма чиния.Затихването на RG6 на 2GHz е ужасно много,но се ядва.20 метра нищо не са в случая.Прекарай си и UTP/FTP до всеки извод на ТВ ,че може после да решиш шеринг да ползваш.
aifos - напреднал
Ако използваш сат . антена трябва да имаш изглед на юг (там ще се монтира антената). За КТВ предвиди и захранване 220волта,защото при повече точки може дасе наложи да ползваш усилвател.Разстояния от 20м неса страшни.Иначе е хубаво да си заложиш гофре, винаги може да подмениш кабела,ако не сложиш вегнага коаксиала,заложи водач (тел) с които да изтеглиш в последствие кабела.
ivanovrg - специалист
и аз да дам един съвет
ако имаш възможност сложи RG11 до място,където ще ти е удобно да сложиш сплитер
той е добре да е на място,където останалите кабели ще са най къси
така сигнала преди сплитера ще се запази силен.когато е по слаб повече му се месят разни шумове.
velas - специалист
Какъв сплитер бре Иванов...човека си подготвя окабеляване за сателитна система... :)

@dpp
Първо - от кои точно "Булсатаджии" в Бургас взе кабела?

Второ - знаеш, че схемата на връзване на сателитната система е звездообразна, нали? Така и ги полагаш - от мястото за антената (остави слабо 1,5-2м на всеки кабел) до всеки един телевизор (също оставяш слабо около 1м или повече ако разстоянието до приемника е повече). Внимавай какви розетки ще слагаш. Масово се продават неподходящи. Най-евтино е кабела да не го прекъсваш, а директно да отива в приемника.

За такива разстояния не ти трябва RG11. За всеки случай полагай по 2 кабела. 70ст/м е нормална цена за читав кабел с медно жило. Сметни колко ще спестиш ако вземеш евтин и колко ще ти струва после да го подменяш...
  • 1
  • 2

Тема "кабел за тв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: