Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ArturDent - Почти Безобиден
Ето имаме "Енергоспестяващ разклонител" с шест гнезда, във всяко гнездо слагаме по още 6 Енергоспестяващи разклонителя и т.н. Захранваме цялата планета и ето проблема с глобалното затопляне е решен.
DMN - майстор
Не съм много сигурен, но мисля, че има нещо общо с уредите, които поддържат "режим на готовност" и в този режим, консумират малка мощност. Виждам, че има нещо като бутон с кабел, който според мен може да го сложим до леглото си и без да ставаме вечер да прекъсваме захранването на 6-те гнезда, като по този начин прекратяваме и консумацията на уредите в режим на готовност, като телевизор, ДВД и т.н.. По друг начин не мога да си обясня "енергоспестяващия" ефект. За пример-моя телевизор и ДВД заедно в режим на готовност консумират 6-7W, компютър около 5W.
mirk - майстор
това на жицата определено не е мързелив ключ. :wink:
lov - майстор
Има наистина подобни разклонители но като го гледам този не е от този тип. Или по точно не знам каква е функцията да това допълнителното нещо. А и на самия уред не е дадена някаква техническа информация.
Всъщност ползвам подобно изделие което на външен вид прилича на най обикновен разклонител но на него има едно гнездо което управлява останалите. В него ми е включен компа и на останалите гнезда са закачени останалите консуматори от периферията принтери скенери колони и тем подобни. При изключване на компа всичко се изключва заедно с него. Иначе устройството му е просто токово реле с определен праг на включване което управлява останалите изходи.
Не ми се разправя да се завирам и да го снимам и да видя какви са му точните параметри но ако някой дава зор ще се прежаля.
masterval - майстор
Може и да не ми личи, но не вярвам в перпетуум мобиле. Затова питах специалистите "Ако действително нещо спестява, на какъв принцип"? И мисля, че получих от DMN логичното обяснение. Този бутон вероятно си е за вкл/изкл на целия разклонител.
Благодаря за смислените отговори!
moimoimoi - майстор
то по тая логика всеки един електроуред с щепсел,копче за включване/изключване може да го наречем енергоспестяващ- просто му изключваме копчето или изваждаме щепсела и готово- не харчи ток-значи е енергоспестяващ :lol:
lov - майстор
DMN добре че ме подсети отивам по тавана да търся другия и да бодна телевизора в него. Ще си спестя едно досадно пукане на аудиоуредбата която е вързана към него. Когато телевизора е изключен ми включва хладилника се чува това досадно пукане. Слагах филтри сменях с други по добре екранирани кабели и само го намалих до степен да не дразни околните но за мен и остава проблем.А ще бодна там ДВД-то и сателитния приемник.
А относно консумацията на тези уреди на стенбай наистина е много малка и не я усещаме в сметките. Но в глобален мащаб дори само за нашата страна си е нещо. Пък от друга стана в повечето случай не обръщаме внимание на такива малки консуматори когато напускаме дома си и ги оставяме без надзор. Реално една опасност по малко в къщи е по добре.
boltik - специалист
Здравейте.Днес ми предложиха да подпиша нов договор за киловат ел.енергия.Когато попитах как точно ще ми намалят цена отговорът беше,че посредника одпада и ще плащам директно на производитела.Така,че ако е вярно новият договор ще работи,като енергоспестяващо.Мисля,че и на вас ви е нужно такова енергоспестяващо. :lol:
engineer - специалист
Всеки ден спестявам по 20 лева, щото не ходя с такси на работа!!!
hladnia - специалист
masterval написа:
Някой може ли да ме светне, какво представлява това чудо? Ако действително нещо спестява, на какъв принцип?
Един познат е закупил това устройство, и реши да провери колко икономия дава .
Какво ще кажете за икономиата леко подхлъзване .
http://www.x10ltd.com/ies.php
Изображение
:shock: :-D :?

Тема "Енергоспестяващ разклонител?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: