Ето имаме "Енергоспестяващ разклонител" с шест гнезда, във всяко гнездо слагаме по още 6 Енергоспестяващи разклонителя и т.н. Захранваме цялата планета и ето проблема с глобалното затопляне е решен.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ArturDent
- Почти Безобиден
28 мнения в "Енергоспестяващ разклонител?"
DMN
- майстор
Не съм много сигурен, но мисля, че има нещо общо с уредите, които поддържат "режим на готовност" и в този режим, консумират малка мощност. Виждам, че има нещо като бутон с кабел, който според мен може да го сложим до леглото си и без да ставаме вечер да прекъсваме захранването на 6-те гнезда, като по този начин прекратяваме и консумацията на уредите в режим на готовност, като телевизор, ДВД и т.н.. По друг начин не мога да си обясня "енергоспестяващия" ефект. За пример-моя телевизор и ДВД заедно в режим на готовност консумират 6-7W, компютър около 5W.
lov
- майстор
Има наистина подобни разклонители но като го гледам този не е от този тип. Или по точно не знам каква е функцията да това допълнителното нещо. А и на самия уред не е дадена някаква техническа информация.
Всъщност ползвам подобно изделие което на външен вид прилича на най обикновен разклонител но на него има едно гнездо което управлява останалите. В него ми е включен компа и на останалите гнезда са закачени останалите консуматори от периферията принтери скенери колони и тем подобни. При изключване на компа всичко се изключва заедно с него. Иначе устройството му е просто токово реле с определен праг на включване което управлява останалите изходи.
Не ми се разправя да се завирам и да го снимам и да видя какви са му точните параметри но ако някой дава зор ще се прежаля.
Всъщност ползвам подобно изделие което на външен вид прилича на най обикновен разклонител но на него има едно гнездо което управлява останалите. В него ми е включен компа и на останалите гнезда са закачени останалите консуматори от периферията принтери скенери колони и тем подобни. При изключване на компа всичко се изключва заедно с него. Иначе устройството му е просто токово реле с определен праг на включване което управлява останалите изходи.
Не ми се разправя да се завирам и да го снимам и да видя какви са му точните параметри но ако някой дава зор ще се прежаля.
masterval
- майстор
Може и да не ми личи, но не вярвам в перпетуум мобиле. Затова питах специалистите "Ако действително нещо спестява, на какъв принцип"? И мисля, че получих от DMN логичното обяснение. Този бутон вероятно си е за вкл/изкл на целия разклонител.
Благодаря за смислените отговори!
Благодаря за смислените отговори!
lov
- майстор
DMN добре че ме подсети отивам по тавана да търся другия и да бодна телевизора в него. Ще си спестя едно досадно пукане на аудиоуредбата която е вързана към него. Когато телевизора е изключен ми включва хладилника се чува това досадно пукане. Слагах филтри сменях с други по добре екранирани кабели и само го намалих до степен да не дразни околните но за мен и остава проблем.А ще бодна там ДВД-то и сателитния приемник.
А относно консумацията на тези уреди на стенбай наистина е много малка и не я усещаме в сметките. Но в глобален мащаб дори само за нашата страна си е нещо. Пък от друга стана в повечето случай не обръщаме внимание на такива малки консуматори когато напускаме дома си и ги оставяме без надзор. Реално една опасност по малко в къщи е по добре.
А относно консумацията на тези уреди на стенбай наистина е много малка и не я усещаме в сметките. Но в глобален мащаб дори само за нашата страна си е нещо. Пък от друга стана в повечето случай не обръщаме внимание на такива малки консуматори когато напускаме дома си и ги оставяме без надзор. Реално една опасност по малко в къщи е по добре.
boltik
- специалист
Здравейте.Днес ми предложиха да подпиша нов договор за киловат ел.енергия.Когато попитах как точно ще ми намалят цена отговорът беше,че посредника одпада и ще плащам директно на производитела.Така,че ако е вярно новият договор ще работи,като енергоспестяващо.Мисля,че и на вас ви е нужно такова енергоспестяващо. 

hladnia
- специалист
masterval написа:Някой може ли да ме светне, какво представлява това чудо? Ако действително нещо спестява, на какъв принцип?Един познат е закупил това устройство, и реши да провери колко икономия дава .
Какво ще кажете за икономиата леко подхлъзване .
http://www.x10ltd.com/ies.php

Тема "Енергоспестяващ разклонител?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература