Всички въпроси за вилата.
sepultura - специалист
stenmark написа:
Защо се учудваш че няма?При строеж на нова къща забрави.При luul ако иска да си прави.Само да не стане някой комшия да се оплачи .Тогава никой няма да те пита чувал ли си или не.
За комшията си прав-така е! Но, ако вече си я изкопал, изидал, отгоре циментирал затрупал си я с пръст... тогава какво става :? :? :? Кой служител на общината ще докаже, че това не е заварено положение (не говоря за нов строеж) luul-копай и се не бой!
Тани - модератор
sepultura написа:
stenmark написа:
Защо се учудваш че няма?При строеж на нова къща забрави.При luul ако иска да си прави.Само да не стане някой комшия да се оплачи .Тогава никой няма да те пита чувал ли си или не.
За комшията си прав-така е! Но, ако вече си я изкопал, изидал, отгоре циментирал затрупал си я с пръст... тогава какво става :? :? :? Кой служител на общината ще докаже, че това не е заварено положение (не говоря за нов строеж) luul-копай и се не бой!
А така или иначе ще копае , защо да не се съобрази със закона и собственото си положение и не си направи изгребна яма , а трябва да си замърсява кладенеца , само заради идеята да наруши закона и да направи мръсно на комшията???
sepultura - специалист
Тани написа:
sepultura написа:
stenmark написа:
А така или иначе ще копае , защо да не се съобрази със закона и собственото си положение и не си направи изгребна яма , а трябва да си замърсява кладенеца , само заради идеята да наруши закона и да направи мръсно на комшията???
Е, хубаво-щом си рекъл.... Аз все пак имам малко опит с това и се мъчех да дам съвет, ама кой съм аз, че да се обаждам :toimonster:
stenmark - специалист
Aз съм твърдо против изгребна,даже на надзора му казах предварително че няма да изпълна проекта!Парите които се дават за изгребна по-добре малка пречиствателна.Като сметниш парите които ще дадеш за преч.с-я може да си на печалба.С лай...ката се заробваш за цял живот.
Тани - модератор
Това с пречиствателната всъщност е много добра идея! Мислех си , че изгребна се прави по-лесно от септична , но явно не е така. Наистина нямам опит , но се съобразих с питането на автора
luul написа:
3. Къде да се направи септична или изгребна яма, ако в единия край на двора има кладенец за вода, по средата е къщата а в другия край на двора има река, за да не се пулни от подпочвени води и да не замърсява водоизточника.
Денивелацията е 2м
за изгребна няма значение къде ще я разположи. Докато септичната както е писал или ще му замърсява кладенеца или ще се пълни от подпочвените води! Нека забравим законите и помогнем на автора да избере място на септичната яма така че да избегне двата проблема!
npn
luul написа:
Интересен дебат се заформя, но аз така и не разбрах какво ме съветвате да направя.
Прикачен файл:
P1.JPG
Да сложа ли дъски или да оставя както си е сега?

П.П. Извинявам се за лошата снимка
По-нагоре са ти отговорили.
Ако искаш слагай, но не е задължително - с керемиди си.
luul - специалист
Така като чета и достигам до извода, че май най-добре е да се сложи малка пречиствателна станция, но идва и момента с избора на такава.
Ако някой може да препоръча, че май само с четене не става, а най - добре е някой да сподели опита си. :)
luul - специалист
А за покрива го реших:
1. Дъсчена обшивка
2. Паропропусклива мушама(ако може някой да препоръча марка различна от Брамак)
3. Керемиди
4. Отдолу под дъските - каменна вата а върху нея гипсокартон

П.П. Ако може някой да помогне с площта на 6 скатен "Г"-образен покрив с около 30градуса наклон
и ЗП. 67кв.м на етажа под него, че аз го изкарвам около 100кв.м и нещо ми се струва съмнително :?
sepultura - специалист
luul написа:
Така като чета и достигам до извода, че май най-добре е да се сложи малка пречиствателна станция, но идва и момента с избора на такава.
Ако някой може да препоръча, че май само с четене не става, а най - добре е някой да сподели опита си. :)
Така е. Щом имаш излишни 4-5 хиляди лева :)
http://www.boralit-bg.com/index.php?opt ... &Itemid=11
http://www.techno-plast.net/product6.php
luul - специалист
Тези фирми ги знам, за едната е необходимо постоянно аериране на бактериите за да не умрат а при събото - неделен цикъл на посещение не е много удачно,
за другата фирма е необходимо да имаш един декър отделно който да не граничи с никой и да не се използва за да ти направят попивно поле.
Аз затова казвам, че само с четене не става и помолих някой, който има пречиствателна станция или се занимава с тези неща дададе съвет, иначе фирми и модели в нета колкото искаш. :sad:

Тема "Покрив и септична яма на вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: